tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

EGY PERC A BÉKÉÉRT, 2023

Szerző: | 2023. május 31. | Hírek

Mint minden évben, most is arra hívja az embereket az Actio Catholica Nemzetközi Szervezete (FIAC), hogy szenteljenek „Egy percet a békéért” az egész világon. Június 8-án (csütörtökön) 13 órakor továbbra is tegyünk eleget Ferenc pápa felhívásának a béke és az egyetemes testvériség érdekében a történelemnek ebben a nagyon törékeny időszakában.

Arra hívunk minden ember jóakaratú embert a világ minden tájáról bárhol is legyenek, hogy álljanak meg, hajtsák meg fejüket és imádkozzanak: a munkahelyeiken, az iskolában, az egyetemen, az otthonaikban, a családban, a barátaikkal, a plébánia előtt…

Az „Egy Perc a Békéért” kezdeményezést első alkalommal 2014. június 6-án, délután 1 órakor tartották meg. A kezdeményezés célja, hogy támogassa a „Könyörgés a Békéért” találkozót, amelyet Ferenc pápa hirdetett meg 2014. június 8-án a Vatikán kertjeiben. A találkozón részt vett Izrael elnöke (Simon Peres), a Palesztin Hatóság elnöke (Maḥmūd ʿAbbās – Abu Mazen), valamint a Konstantinápolyi Patriarcha (I. Bartholomeos). Azóta az Actio Catholica Fórum minden évben meghirdeti az eseményt, amihez bárki felekezetre, nemzeti hozzátartozás nélkül csatlakozhat.

Június 8-án, bárhol is vagy, délután 1-kor, állj meg egy percre, és imádkozz a békéért.

Urunk, Istenünk, Béke Istene, hallgasd meg imádságunkat!

Olyan sokszor és olyan sok éven át próbáltuk megoldani konfliktusainkat saját erőnkkel és a fegyvereink erejével. Hány ellenséges és sötét pillanatot éltünk meg; mennyi vér folyt el; hány élet tört össze; hány remény süllyedt el… De erőfeszítéseink hiábavalóak voltak.

Most, Urunk, légy segítségünkre! Adj nekünk békét, taníts minket a békére; vezesd lépteinket a béke útján! Nyisd meg szemünket és szívünket, és adj bátorságot, hogy ki merjük mondani: „Soha többé háborút!”; „A háborúval minden elveszett”! Oltalmazd szívünkben a bátorságot, hogy konkrét lépéseket tegyünk a béke megteremtése érdekében!

Urunk, Ábrahám Istene, próféták Istene, a szeretet Istene, te alkottál minket, és arra hívsz bennünket, hogy testvérekként éljünk. Adj erőt nekünk nap mint nap, hogy a béke eszközei lehessünk; segíts minket abban, hogy mindenkire, aki utunkba kerül, testvérünkre tekintsünk. Tégy minket érzékennyé testvéreink könyörgésére, akik arra kérnek bennünket, hogy változtassuk át háborús fegyvereinket békés eszközökké, félelmünket magabiztos bizalommá, és veszekedéseinket megbocsátássá.

Tartsd életben bennünk a remény lángját, hogy türelmes kitartással választhassuk a párbeszédet és a megbékélést. Így végül a béke győzedelmeskedhet, és a „megosztottság”, a „gyűlölet” és a „háború” szavak tűnjenek el minden férfi és nő szívéből. Urunk, fojtsd el nyelvünk és kezünk erőszakát! Újítsd meg szívünket és elménket, hogy a „testvér” legyen az a szó, ami mindig összehoz minket. Sálom, Béke, Szalám!

Ámen.

Az esemény hivatalos oldala

Forrás

A szerzőről

Hetvenkét Tanítvány Mozgalom célja olyan strukturált katolikus szakmai hálózat létrehozása, amely a társadalom számára láthatóvá teszi a keresztény értékeket, a különböző szervezeteknek teret ad az együttműködésre, üzeneteik szélesebb körben történő tolmácsolására.

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...