40 Nap Az Életért: A budapesti imaszolgálati kampány június 28-ig várja a regisztrációkat

Szerző: | 2023. június 27. | Hírek

Idén ősszel, szeptember 27. és november 5. között tartják meg a következő 40 Nap Az Életért nevű ima, böjt és békés jelenlét kampányt. Az esemény célja továbbra is a megfogant élet értékének hangsúlyozása és védelme.

Az EWTN Katolikus TV riportjában, melyet Robert Colquhoun, a 40 Nap Az Életért nemzetközi kampány igazgatójával készítettek, további információk találhatóak a kezdeményezésről.

Június 28-ig lehetséges regisztrálni azoknak, akik saját városukban szeretnének ilyen imaszolgálatot szervezni, a www.40daysforlife.com weboldalon keresztül.

A budapesti eseményre szervezői arra hívnak mindenkit, hogy ossza meg ezt az üzenetet, és toborozzon imádkozókat. Az esemény támogatására különböző személyes és online imaalkalmak is szervezésre kerülnek. Az imaalkalmak helyszíne változó, több budapesti kórháznál is megrendezésre kerülnek, például a Szent István kórház, a Rókus kórház és az I. és II. Női Klinika előtt.

Személyes jelenléttel imaalkalmakat is hírdetek Budapesten kéthetente más-más kórháznál

  • 2023. július 9. vasárnap 18-20 óráig a Nagyvárad téren, a Szent István kórház előtt
  • 2023. július 23. vasárnap 18-20 óráig a Péterfy Sándor utca 23. a kórház bejáratánál
  • 2023. augusztus 6. vasárnap 18-20 óráig a Gyulai Pál utca 2. a Rókus kórház előtt
  • 2023. augusztus 20. vasárnap 18-20 óráig a Baross u. 27. az I. Női Klinika előtt
  • 2023. szeptember 3. vasárnap 18-20 óráig a Hugonnai Vilma téren a II. Női Klinika előtt

A Zoom alkalmazás segítségével online imaalkalmak is elérhetők 2023. július 6-tól minden csütörtök este 20 órakor. Jelentkezni az utodainkert@gmail.com címen lehet.

A kampányhoz kapcsolódóan 2023. szeptember 16-án zarándoklatot is szerveznek a kórházi helyszíneket érintve, amely a 40 Nap Az Életért kampányra hívja fel a figyelmet. A zarándoklat piknikkel és dicsőítéssel zárul majd a Hugonnai Vilma téren.

A 40 Nap Az Életért kezdeményezés egy nemzetközi mozgalom, mely az ima, a böjt és a békés jelenlét eszközeivel hívja fel a figyelmet a megfogant élet értékére.

A szerzőről

Hetvenkét Tanítvány Mozgalom célja olyan strukturált katolikus szakmai hálózat létrehozása, amely a társadalom számára láthatóvá teszi a keresztény értékeket, a különböző szervezeteknek teret ad az együttműködésre, üzeneteik szélesebb körben történő tolmácsolására.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...