tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Szerző: | 2023. október 09. | Hírek

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját. A kórus különlegessége, hogy karmesterük, Sir Perry Evans, koreográfus is, így igazi showműsort láthatnak a koncertre érkezők a Veszprém Arénában.

2022-ben nagy sikerrel került megrendezésre a Gospel Karácsony több városban: az előadók fantasztikus hangulatot varázsoltak, a koncertek végén a közönség nagy része állva táncolt a kórussal együtt! A tavalyi év után David Bratton, világhírű szólista visszatér Magyarországra, most azonban egy másik kórussal láthatjuk színpadra lépni. A Virginia State Gospel Chorale 1971-ben kezdte meg működését, azóta számos koncertet tudhatnak a hátuk mögött: zenéltek együtt Whoopi Goldberggel, Diana Rossszal, Cindy Lauperrel, és II. János Pál pápa tiszteletére is adtak koncertet karrierjük kezdetekor. 2013-ban a népszerű America ‘s Got Talent névre hallgató versenyben egészen a döntőig meneteltek, így a TV képernyők előtt ülve sokmillióan zárhatták őket a szívükbe.

A második alkalommal megrendezésre kerülő Gospel Karácsony lényege, hogy a lelkünket is ünneplőbe öltöztessük: a karácsonyra való készület nem csak a konyhában történik, és nem is a végtelennek tűnő ajándék vásárlás a lényege. A Gospel Karácsony segít egy kicsit megállni, feltöltődni és felszabadultan örülni az ünnepnek. Az elmúlt években nem kíméltek minket a krízisek: járványok, háború, gazdasági nehézségek. Ezzel a rendezvénnyel a szervezők egy kis hálaadásra is hívnak mindenkit, hogy a nehézségeken túllendültünk, és nem utolsó sorban azért, hogy vannak mellettünk, akikkel megoszthatjuk az örömünket, az ünnepet!

A fantasztikus show műsor kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet: a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is hallhatunk majd gospel verzióban, mint John Lennontól a „War is over”, Whitney Houstontól az „I Love the Lord”, vagy a Hillsongtól az „Oceans”. A Virginia State Gospel Chorale látványos koreográfiái pedig felülmúlják minden eddigi elképzelésünket a karácsonyi koncertekről!

A jegyek megvásárlását is érdemes időben megtenni, a tavalyi évben szinte teltház előtt zajlott a koncert.

Gospel Karácsony 2023 – új kórus, új koreográfiák, még látványosabb show: ugyanaz az emelkedett hangulat, ugyanaz a lélek!

A 2023-as turné állomásai:

december 8. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

december 9. Debrecen, Kölcsey Központ

december 10. Pécs, Kodály Központ

december 11. Veszprém, Veszprém Aréna

december 12. Szombathely, Agora Művelődési és Sportház

A szerzőről

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...