Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Szerző: | 2023. október 09. | Hírek

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját. A kórus különlegessége, hogy karmesterük, Sir Perry Evans, koreográfus is, így igazi showműsort láthatnak a koncertre érkezők a Veszprém Arénában.

2022-ben nagy sikerrel került megrendezésre a Gospel Karácsony több városban: az előadók fantasztikus hangulatot varázsoltak, a koncertek végén a közönség nagy része állva táncolt a kórussal együtt! A tavalyi év után David Bratton, világhírű szólista visszatér Magyarországra, most azonban egy másik kórussal láthatjuk színpadra lépni. A Virginia State Gospel Chorale 1971-ben kezdte meg működését, azóta számos koncertet tudhatnak a hátuk mögött: zenéltek együtt Whoopi Goldberggel, Diana Rossszal, Cindy Lauperrel, és II. János Pál pápa tiszteletére is adtak koncertet karrierjük kezdetekor. 2013-ban a népszerű America ‘s Got Talent névre hallgató versenyben egészen a döntőig meneteltek, így a TV képernyők előtt ülve sokmillióan zárhatták őket a szívükbe.

A második alkalommal megrendezésre kerülő Gospel Karácsony lényege, hogy a lelkünket is ünneplőbe öltöztessük: a karácsonyra való készület nem csak a konyhában történik, és nem is a végtelennek tűnő ajándék vásárlás a lényege. A Gospel Karácsony segít egy kicsit megállni, feltöltődni és felszabadultan örülni az ünnepnek. Az elmúlt években nem kíméltek minket a krízisek: járványok, háború, gazdasági nehézségek. Ezzel a rendezvénnyel a szervezők egy kis hálaadásra is hívnak mindenkit, hogy a nehézségeken túllendültünk, és nem utolsó sorban azért, hogy vannak mellettünk, akikkel megoszthatjuk az örömünket, az ünnepet!

A fantasztikus show műsor kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet: a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is hallhatunk majd gospel verzióban, mint John Lennontól a „War is over”, Whitney Houstontól az „I Love the Lord”, vagy a Hillsongtól az „Oceans”. A Virginia State Gospel Chorale látványos koreográfiái pedig felülmúlják minden eddigi elképzelésünket a karácsonyi koncertekről!

A jegyek megvásárlását is érdemes időben megtenni, a tavalyi évben szinte teltház előtt zajlott a koncert.

Gospel Karácsony 2023 – új kórus, új koreográfiák, még látványosabb show: ugyanaz az emelkedett hangulat, ugyanaz a lélek!

A 2023-as turné állomásai:

december 8. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

december 9. Debrecen, Kölcsey Központ

december 10. Pécs, Kodály Központ

december 11. Veszprém, Veszprém Aréna

december 12. Szombathely, Agora Művelődési és Sportház

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

„Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” címmel nyílt fotókiállítás május 17-én délután 5 órakor a Hírös Agora Előcsarnokában, Kecskeméten. A megnyitóbeszédet Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke...