tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

Séta az életért

Szerző: | 2023. május 15. | Hírek

A nemzeti összetartozás napján, 2023. június 4-én, vasárnap 10 órától rendezik meg a „SÉTA az ÉLETÉRT” című rendezvényt, amelynek célja, hogy a résztvevők közösen emlékezzenek a meg nem született gyermekekre, és felhívják a figyelmet az élet értékére. (Hazánkban 1956-ban, éppen a Trianoni békediktátum napján, június 4-én lépett életbe az abortuszokat legalizáló rendelet, így ez a dátum duplán fájdalmas a magyar nemzet számára.)

BÉKE KELL, BÖLCSŐKKEL ÉS NEM SÍROKKAL TELI JÖVŐT ÉPÍTÜNK!

Az esemény díszvendége Isabel Vaughan-Spruce. Nevéhez fűződik az angliai  “March for Life” életvédő mozgalom.

A program:

10-12 óráig: Családi rendezvény Budapesten, a Tabánban, az 1956-os emlékműnél. Beszédet mondanak többek között Dr. Vejkey Imre parlamenti képviselő, Dr. Csókay András nemzetközi hírű idegsebész, Orbán Attila, Tolna vármegyei közgyűlés alelnöke, és Dr. Kováts György a Palánta gyermekmisszió vezetője. Ezzel párhuzamosan gyermekeknek foglalkozásokat tartanak, valamint beszélgető sátrakban várják a magzatvesztés fájdalmából gyógyulni szándékozókat. Lesz még mézkóstolás és könyves asztal is.

12:00: Indul a SÉTA az ÉLETÉRT a Tabánból Rácz Lajos református lelkész vezetésével.

12:30: A Március 15. tér Belvárosi Templomnál Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita igei üzenetét hallgatják meg.

13:00: A Deák tér Evangélikus templomnál Móczár Gábor Nemzeti Örökség Intézet főigazgatója mond beszédet.

13:45: Az Operaháznál a SÉTA az ÉLETÉRT résztvevői csatlakozhatnak az ott gyülekező, Magyar nemzeti zászlóvivő és a Székely zászlóvivők menetéhez. Velük az Andrássy úton végighaladva elérkeznek a Hősök terére, ahol gigantikus kokárda alakot formálnak együtt, egy 1848 méter hosszú, 220 cm széles nemzeti szalaggal.

Közös imádságot és dicsőítést a Péceli Imádság Háza vezeti.

A rendezvényen bárki részt vehet, aki osztja ezt az üzenetet és támogatja az élet védelmének ügyét. Az eseményt szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A menet mottója:

MINDEN HONFITÁRSUNK SZÁMÍT, AZ ANYAMÉHEN BELÜL ÉS HATÁRAINKON TÚL IS!

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak, és támogatást is elfogadnak az életvédő mozgalom további működéséhez. SÉTA az ÉLETÉRT szervezője a Magyarok Európában Egyesület.

A szerzőről

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...