Civil percek, 2023.05.05.

Szerző: | 2023. május 04. | Hírek

A Debreceni Egyetem adott otthont a „Jóléti állam vagy Közjó” címmel indított beszélgetéssorozat április 24-i alkalmának. A közéleti beszélgetéseken Baritz Sarolta Laura domonkos rendi nővér, közgazdász és Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus beszélgetnek a két gazdasági, társadalmi modellről, vendégeik pedig egy-egy szakmai kérdésről. Az oktatáspolitikáról rendezett pódiumbeszélgetés vendégei Kőrösiné dr. Merkl Hilda egyetemi adjunktus, közoktatás kutató, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja és Ercse Kriszta oktatáskutató, a Civil Közoktatási Platform szóvivője voltak.

Forrás

A Csak Egyet Szolgálat képviselőivel is találkozott Ferenc pápa magyarországi látogatása során. Kunszabó Zoltán és Kunszabóné Pataki Anna néhány percben személyesen mutathatták be a szolgálatot a Rózsák tén. „Mintha a mennyországból kaptunk volna pecsétet a munkánkra” címmel olvashatjuk élménybeszámolójukat a Mandiner hírportálon.

Forrás

Az egyház és az állam kapcsolatát vitatják meg május 17-én, szerdán 17:30-kor kerül sor Kecskeméten, a katolikus főplébánia közösségi házának nagytermében „Veled vagy nélküled? – Az egyház és az állam kapcsolata” címmel. A beszélgetőtársak Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke lesznek. A témához kapcsolódó kérdéseket a keszforum@gmail.com címen várják az érdeklődők.

Forrás

A Dr. Batthyány László Orvoskör Egyesület május 16-én délután 5 órakor a Szent Imre Házban tartja összejövetelét. A meghívott előadó Dr. Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója és a Gyógyszer-Nagykereskedők Szövetségének elnöke lesz, aki a gyógyszerellátást aktuális problémáiról fog beszélni.

Forrás

Június 10-én Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban rendezik meg az Ez az a nap! Stadion 2023 nevű rendezvény, amelyen többek között a nemzetközi hírű Hillsong UNITED és Matt Maher is fellép. Az esemény célja, hogy Isten örömüzenetét a zenés dicsőítésen keresztül vigyék el a közönségnek. A koncertsorozat további helyszínei a Veszprém Aréna és a horvátországi Pula Aréna lesznek. Budapesten idén nyáron nem lesz hasonló rendezvény.

Forrás

Négynapos Apolló kurzus indul július 5-én Budapesten, a Krisztus Király Missziós Központban. A kurzuson a résztvevők megtanulhatják, hogyan közvetíthetik hatékonyan a Biblia üzeneteit kisközösségekben, órákon, liturgiákon és prédikációk során. A képzés gyakorlati jellegű, és olyanok számára ajánlott, akik olyan „ékesszólóan” akarnak beszélni, mint az Apostolok cselekedetiből ismert Apolló. Jelentkezési határidő május 31. Jelentkezni a Szent András Evangelizációs Iskola honlapján található kérdőív kitöltésével lehet.

Forrás

Az Ars Sacra Alapítvány szervezésében május 20-án és június 11-én Takács Ágoston régész, muzeológus mutatja be a Margit-sziget középkori történetét. A Szabadtéri színpad buszmegállójában induló másfél-két órás program során a szigeten található középkori romokat járják be a résztvevők, és megismerkednek az épületek, lakók történetével, valamint a legfrissebb régészeti kutatások eredményeivel. Jelentkezni az Ars Sacra weboldalán lehet.

Forrás

Jim Blount atya, aki korábbi missziós útjai során sok ezer embert ráébresztett a korunkban zajló szellemi harcban Magyarország küldetésére, az Országos Lelkipásztori Intézet meghívására pünkösdkor ismét hazánkba látogat. Budapesten, a Máriaremetei Kegytemplom parkjában május 27-én 10 órától 10.000 magyar fiatalhoz szeretne szólni. Jim Blount atya arra kérte szervezőket, hogy minden fiatal résztvevő kapjon egy rózsafüzért. Az eseményt szervező Emmánuel Közösség, Szeretetláng Mozgalom és Szociális Testvérek Társasága azt kéri, hogy akinek van nem használt rózsafüzére, vagy újat szeretne ajándékozni, küldje el postán borítékba téve a következő címre: 1525 Budapest, Postafiók 56.

Forrás

Anyák napjához kapcsolódva a család és a gyerekvállalás lesz a témája a május 8-i Szólj be a papnak! estnek a Grundon. Este 7 órától Csűrös-Varga Vanda református, dr. Blázy Árpádné evangélikus lelkész és Takács Gusztáv görögkatolikus pap válaszol a kérdésekre.

Adás

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...