Civil percek, 2023.04.21.

Szerző: | 2023. április 25. | Hírek

III. évfolyam, 17. adás (98.)

Jim Blount atya, aki korábbi missziós útjai során sok ezer embert ráébresztett a korunkban zajló szellemi harcban Magyarország küldetésére, az Országos Lelkipásztori Intézet meghívására pünkösdkor ismét hazánkba látogat. Budapesten, a Máriaremetei Kegytemplom parkjában május 27-én 10 órától 10.000 magyar fiatalhoz szeretne szólni. Jim Blount atya arra kérte szervezőket, hogy minden fiatal résztvevő kapjon egy rózsafüzért. Az eseményt szervező Emmánuel Közösség, Szeretetláng Mozgalom és Szociális Testvérek Társasága azt kéri, hogy akinek van nem használt rózsafüzére, vagy újat szeretne ajándékozni, küldje el postán borítékba téve a következő címre: 1525 Budapest, Postafiók 56.

Forrás

Tini tábor lesz lányoknak a KALÁSZ szervezésében május 5 és 7-e között Vácott a KALÁSZ Házban. Jelentkezni a jelentkezeskalasz@gmail.com címen lehet.

Május 5-én, délután 4 órától a művészparcellákat mutatják be az Ars Sacra és a Nemzeti Örökség Intézetének szakemberei a Fiumei úti sírkertben. Találkozás a sírkert Fiumei úti főbejáratánál. A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni az Ars Sacra weboldalán lehet.

Forrás

Anyák napjához kapcsolódva a család és a gyerekvállalás lesz a témája a május 8-i Szólj be a papnak! estnek a Grundon. Este 7 órától Csűrös-Varga Vanda református, dr. Blázy Árpádné evangélikus lelkész és Takács Gusztáv görögkatolikus pap válaszol a kérdésekre.

A Krisztus Király Templomban fél hatkor kezdődő istentiszteleten Csiszér László szolgál, majd Böjte Csabával beszélgethetnek a jelenlévők. Az esemény szervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 16. kerületi szervezete. A helyszín: Budapest, 16. kerület, Sasvár u. 23. Tehát mégegyszer az időpont: május 8-a hétfő, este fél hat óra.

Forrás

Mózeskosár Egyesület vezetője beszélt a Bízd Rá Magad Szolgálatnak a veszteségháromszögről, az idealizált gyermekkép elengedéséről, az igénybevehető felkészítő- és támogató lehetőségekről és többek közt arról is, hogy miért fontos az örökbefogadó nagyszülő csendes, mégis támogató jelenléte. Az egyesület gyermekvédelemben jártas szakemberei már 30 éve dolgoznak az örökbefogadottakért, az örökbefogadókért és az örökbeadókért. A beszélgetés a Bízd rá magad! weboldalán olvasható.

Forrás

Május 19-e és 20-a között szervezi 17. Kerékpáros és motoros zarándoklatát a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Ecséden. Pénteken délután 4 órától várják a zarándokokat, majd 6 órakor rövid litániával és gyertyás körmenettel kezdődik az esemény. Másnap történelmi beszélgetéseket hallhatnak és kutyás bemutatón vehetnek részt az érdeklődők. A napot szentmise, a motorok megáldása és felvonulás zárja.

Forrás

Keresztény programozói családi napokat hirdetett a Szent József jezsuita templomigazgatóság. A Szent József hackathont június 9-től 11-ig Szegeden rendezik meg. A hétvége fő célja, hogy erősítse a kereszténység digitális jelenlétét. Programozókon kívül informatikai háttérrel rendelkező fordítókat és térinformatikusokat is várnak az eseményre. A hétvége másik célja, hogy keresztény fejlesztők, programozók jobban megismerhessék egymást. A családbarát hétvégén gyerekvigyázást biztosítanak is a szervezők és szabadidős programokkal várják a családokat. Részleteket a Szent József hackathon oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

„Emlékezzél meg az Úr jóságáról” címmel, Betánia Napokat szervez Veszprémben július 7-9 között a Nyolc Boldogság Közösség. Az esemény helyszíne a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola lesz, és minden korosztályt szeretettel várnak. A regisztráció és bővebb információ június 1-től érhető el a nyolcboldogsag.com weboldalon.

Tata és Esztergom közötti zarándoktáborba várják a 13 és 18 év közötti fiatalokat augusztus 1-től 7-ig. További információk a Viator Egyesület weboldalán olvasható.

Forrás

Szeptembertől új önkéntes képzés indul a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösségben. A 9 hónapos kurzus célja, hogy a jelentkezők átfogó ismeretet szerezzenek az emberi élet védelméről és a születendő kisbabák élethez való jogáról. A csoport havonta kétszer találkozik szeptembertől májusig, és egy két éjszakás hétvégén vesznek részt közösen. Az önkéntes képzésre 16-30 év közötti lelkes és elkötelezett fiatalok jelentkezését várják.

Forrás

A pápalátogatásra készülődők számára gyűjtött össze néhány hasznos tudnivalót és készített plakátot a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület. A dokumentum abban segíti a hívőket, hogy zarándoklat közben se felejtkezzetek el közös otthonunkról. Az egyesület többek között azt javasolja, hogy a zarándoklatra vigyünk kulacsot, amit később meg lehet tölteni csapvízzel, és ha megtehetjük válasszuk a közösségi közlekedést. A plakát a Teremtésvédelem facebook oldalán tölthető le.

Forrás

Adás

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...