tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

Civil percek, 2023.04.21.

Szerző: | 2023. április 25. | Hírek

III. évfolyam, 17. adás (98.)

Jim Blount atya, aki korábbi missziós útjai során sok ezer embert ráébresztett a korunkban zajló szellemi harcban Magyarország küldetésére, az Országos Lelkipásztori Intézet meghívására pünkösdkor ismét hazánkba látogat. Budapesten, a Máriaremetei Kegytemplom parkjában május 27-én 10 órától 10.000 magyar fiatalhoz szeretne szólni. Jim Blount atya arra kérte szervezőket, hogy minden fiatal résztvevő kapjon egy rózsafüzért. Az eseményt szervező Emmánuel Közösség, Szeretetláng Mozgalom és Szociális Testvérek Társasága azt kéri, hogy akinek van nem használt rózsafüzére, vagy újat szeretne ajándékozni, küldje el postán borítékba téve a következő címre: 1525 Budapest, Postafiók 56.

Forrás

Tini tábor lesz lányoknak a KALÁSZ szervezésében május 5 és 7-e között Vácott a KALÁSZ Házban. Jelentkezni a jelentkezeskalasz@gmail.com címen lehet.

Május 5-én, délután 4 órától a művészparcellákat mutatják be az Ars Sacra és a Nemzeti Örökség Intézetének szakemberei a Fiumei úti sírkertben. Találkozás a sírkert Fiumei úti főbejáratánál. A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni az Ars Sacra weboldalán lehet.

Forrás

Anyák napjához kapcsolódva a család és a gyerekvállalás lesz a témája a május 8-i Szólj be a papnak! estnek a Grundon. Este 7 órától Csűrös-Varga Vanda református, dr. Blázy Árpádné evangélikus lelkész és Takács Gusztáv görögkatolikus pap válaszol a kérdésekre.

A Krisztus Király Templomban fél hatkor kezdődő istentiszteleten Csiszér László szolgál, majd Böjte Csabával beszélgethetnek a jelenlévők. Az esemény szervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 16. kerületi szervezete. A helyszín: Budapest, 16. kerület, Sasvár u. 23. Tehát mégegyszer az időpont: május 8-a hétfő, este fél hat óra.

Forrás

Mózeskosár Egyesület vezetője beszélt a Bízd Rá Magad Szolgálatnak a veszteségháromszögről, az idealizált gyermekkép elengedéséről, az igénybevehető felkészítő- és támogató lehetőségekről és többek közt arról is, hogy miért fontos az örökbefogadó nagyszülő csendes, mégis támogató jelenléte. Az egyesület gyermekvédelemben jártas szakemberei már 30 éve dolgoznak az örökbefogadottakért, az örökbefogadókért és az örökbeadókért. A beszélgetés a Bízd rá magad! weboldalán olvasható.

Forrás

Május 19-e és 20-a között szervezi 17. Kerékpáros és motoros zarándoklatát a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Ecséden. Pénteken délután 4 órától várják a zarándokokat, majd 6 órakor rövid litániával és gyertyás körmenettel kezdődik az esemény. Másnap történelmi beszélgetéseket hallhatnak és kutyás bemutatón vehetnek részt az érdeklődők. A napot szentmise, a motorok megáldása és felvonulás zárja.

Forrás

Keresztény programozói családi napokat hirdetett a Szent József jezsuita templomigazgatóság. A Szent József hackathont június 9-től 11-ig Szegeden rendezik meg. A hétvége fő célja, hogy erősítse a kereszténység digitális jelenlétét. Programozókon kívül informatikai háttérrel rendelkező fordítókat és térinformatikusokat is várnak az eseményre. A hétvége másik célja, hogy keresztény fejlesztők, programozók jobban megismerhessék egymást. A családbarát hétvégén gyerekvigyázást biztosítanak is a szervezők és szabadidős programokkal várják a családokat. Részleteket a Szent József hackathon oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

„Emlékezzél meg az Úr jóságáról” címmel, Betánia Napokat szervez Veszprémben július 7-9 között a Nyolc Boldogság Közösség. Az esemény helyszíne a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola lesz, és minden korosztályt szeretettel várnak. A regisztráció és bővebb információ június 1-től érhető el a nyolcboldogsag.com weboldalon.

Tata és Esztergom közötti zarándoktáborba várják a 13 és 18 év közötti fiatalokat augusztus 1-től 7-ig. További információk a Viator Egyesület weboldalán olvasható.

Forrás

Szeptembertől új önkéntes képzés indul a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösségben. A 9 hónapos kurzus célja, hogy a jelentkezők átfogó ismeretet szerezzenek az emberi élet védelméről és a születendő kisbabák élethez való jogáról. A csoport havonta kétszer találkozik szeptembertől májusig, és egy két éjszakás hétvégén vesznek részt közösen. Az önkéntes képzésre 16-30 év közötti lelkes és elkötelezett fiatalok jelentkezését várják.

Forrás

A pápalátogatásra készülődők számára gyűjtött össze néhány hasznos tudnivalót és készített plakátot a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület. A dokumentum abban segíti a hívőket, hogy zarándoklat közben se felejtkezzetek el közös otthonunkról. Az egyesület többek között azt javasolja, hogy a zarándoklatra vigyünk kulacsot, amit később meg lehet tölteni csapvízzel, és ha megtehetjük válasszuk a közösségi közlekedést. A plakát a Teremtésvédelem facebook oldalán tölthető le.

Forrás

Adás

A szerzőről

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...