tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

Civil percek, 2023.04.14.

Szerző: | 2023. április 24. | Hírek

III. évfolyam, 16. adás (97.)

A Mennydörgés zenekar első albumának megjelenése apropóján beszélgetett az Ez az a nap! Magazin a banda alapítójával, Nemes Dáviddal. Elgondolkodtató, mélyreható szövegek és energikus rockzene jellemzi a 2022 végén alakult Mennydörgés zenekart. A teljes beszélgetés az Ez az nap! Magazinjában olvasható.

Forrás

Sikeresen lezajlott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat és a Roma Szakkollégiumok Egyesület által szervezett „Összetartozunk – Roma integrációs nap” április 15-én a Ráday Házban, Budapesten. Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök volt. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a magyarországi cigányság társadalmi beilleszkedésén és esélyegyenlőségének biztosításán munkálkodó társadalmi szervezetek, szakpolitikai aktorok, egyházak és civil kezdeményezések találkozására. A meghívott tucatnyi szervezet, egyesület kiállító pavilonokban mutatta be szerteágazó tevékenységét, míg a délután a Ráday Ház előtti teret színes kulturális programok és koncertek vették birtokba. Az esemény a társadalmi integráció kérdését értelmező tematikus kerekasztal beszélgetéseket is kínált az érdeklődőknek.

A pápalátogatásra készülődők számára gyűjtött össze néhány hasznos tudnivalót és készített plakátot a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület. A dokumentum abban segíti a hívőket, hogy zarándoklat közben se felejtkezzetek el közös otthonunkról. Az egyesület többek között azt javasolja, hogy a zarándoklatra vigyünk kulacsot, amit később meg lehet tölteni csapvízzel, és ha megtehetjük válasszuk a közösségi közlekedést. A plakát a Teremtésvédelem facebook oldalán tölthető le.

Forrás

Női lelki napot szervez a KALÁSZ április 22-én 10-től délután 3 óráig a városmajori kistemplomban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között, jelentkezni a jelentkezeskalasz@gmail.com címen lehet.

A Viator Egyesület tavaszi szemlélődő túrát szervez április 23-án, vasárnap, a Városligetben. A túra során lehetőség nyílik megfigyelni a tavasz bontakozását, és így újra kapcsolódni a természethez és a Természetfelettihez. A sétát bevezető instrukciók és ima előzi meg, majd a résztvevők egyénileg is folytathatják az útvonalat. A sétát vezetett reflexió zárja, majd szünet és közös falatozás következik. Részletek a Viator Egyesület honlapján olvashatók.

Forrás

Keresztény programozói családi napokat hirdetett a Szent József jezsuita templomigazgatóság. A Szent József hackathont (hekeszon-t) június 9-től 11-ig Szegeden rendezik meg. A hétvége fő célja, hogy erősítse a kereszténység digitális jelenlétét. Programozókon kívül informatikai háttérrel rendelkező fordítókat és térinformatikusokat is várnak az eseményre. A hétvége másik célja, hogy keresztény fejlesztők, programozók jobban megismerhessék egymást. A családbarát hétvégén gyerekvigyázást biztosítanak is a szervezők és szabadidős programokkal várják a családokat. Részleteket a Szent József hackathon oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

Már javában folyik a regisztráció Szeretethíd programra, mely során május 19-e és 20-án Kárpát- medence szerte tesznek önkéntesek ezrei környezetükért és közösségükért. Csapatokhoz való csatlakozás vagy új saját csoportok alakítása a szeretethid.hu oldalon lehetséges!

Forrás

Adás

A szerzőről

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...