tanitvanyok-logo2
0%
Állapotjelző bezárása

Civil percek, 2023.03.31.

Szerző: | 2023. március 30. | Hírek

III. évfolyam, 13. adás (94.)

A Zarándok Akadémia 2 programján Mátraverebély-Szentkúton az összefogás és az őszinte szeretet voltak a főszereplők. Az eseményen készült el az a közös kódex, amely célja a zarándoklás és a látogatófogadás közös pontjainak és hálózatainak fejlesztése. A harmadik Zarándok Akadémiát Pannonhalmán szervezik meg.

Forrás

A Szegedi Szakkollégiumok tudományos konferenciáján a hit és tudomány kapcsolata volt a téma. A március 17-én megrendezett esemény célja az volt, hogy összehozza a hit és a tudomány világát, és azon pontokat tárgyalják, ahol a két terület találkozik. A résztvevők az egyetem tudományos karát és teológiai karát is képviselték, és számos előadást tartottak a témában. A konferencia lehetőséget nyújtott a résztvevőknek arra, hogy megvitassák a hit és tudomány kapcsolatát, és elmélyítsék a témában szerzett tudásukat.

Forrás

A KEVE Társaság oldalán megjelent e Heti Manna a szemünkben találhatók vakfoltokat hasonlítja életünk bizonyos területeihez. A vakfoltok olyan rész a látóideg hálózatában, ahol nincs érzékelő sejtünk. Bár nem vagyunk tudatában ezeknek a területeknek, mégis nagy hatással lehetnek életünkre. A cikk szerint vannak vakfoltjaink az életünkben is, amelyekre nem vagyunk képesek figyelni, és így nem tudunk róluk. Az ilyen vakfoltok lehetnek például a rossz szokásaink vagy a negatív gondolkodásunk, amelyek akadályozzák boldogságunkat és sikereinket. A cikk arra ösztönzi az olvasókat, hogy ismerjék fel ezeket a vakfoltokat, és tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy megszabaduljanak tőlük. A „Monday Manna” A egy keresztény témákkal foglalkozó hetente megjelenő ingyenes hírlevél.

Forrás

Az Eucharist zenekar tagjaival készült interjúban a zenekar fontosságáról és az isteni ajándékokról olvashatunk a 777 blogon. Minden, amit kapunk, Isten ajándéka, és mindent Isten akaratából kapunk. A zenekar tagjai szerint azért van szükség a zenére, mert ez a művészeti forma segít az embereknek megérteni és átélni Isten jelenlétét. Az interjúban a zenekar tagjai elmondják, hogy az ő céljuk az, hogy az emberek megismerjék Isten szeretetét, és erősödjenek hitükben. Az Eucharist zenekar missziója, hogy az emberek megtalálják Isten akaratát az életükben, és megéljék a boldog életet.

Forrás

Ne félj! lelkigyakorlatot szervez az abortuszban érintett anyáknak, apáknak, egészségügyi munkatársaknak, valamint magzatvesztőknek az Emmanuel Közösség. A lelkigyakorlat lehetőséget ad a gyász és veszteség feldolgozására, sorstársi közösségben való részvételre, és az életátgondolásra. A program során személyes lelki beszélgetések is segítik a résztvevőknek a gyógyulást és újrakezdést. A következő lelkigyakorlatokat ez év áprilisában Győrben és májusban Máriabesnyőn tartják. Az érdeklődők a nefeljnemitellekel@gmail.com e-mail címen vagy a 06 20 823 2201 telefonszámon kérhetnek további információt az alkalmakról.

Forrás

Április 22-én, szombaton este fél 7-kor rendezik meg a 16. Bencés Bált Budapesten a Danubius Hotel Hungariában. A bál rendi fővédnöke Hortobágyi T. Cirill főapát, világi fővédnöke pedig Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató lesz. Házigazdaként Takátsy Péter színész köszönti majd a vendégeket. A belépőjegy ára 30 000 Ft, a jegyértékesítés hamarosan indul a bencesbal.hu honlapon. A rendezvény jótékonysági célja a Pannonhalmi Bencés Gimnázium rászoruló diákjainak támogatása.

Forrás

Szintén április 22-én, szombaton fél 10 és délután két óra között rendezik meg a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága szakmai napját és közgyűlését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa székház kápolnájában. Az eseményre minden érdeklődő egészségügyi dolgozót és hallgatót várnak. A részvétel ingyenes, de adományokat is elfogadnak. A program során előadások és közgyűlés várják a résztvevőket, melyek az életvédelemmel és életadó életstílussal kapcsolatos témákra összpontosítanak. Az esemény zárásaként közös ebédre kerül sor.

Forrás

Április 27-én ötödik alkalommal rendezik meg az Országos Keresztény Vállalkozói konferenciát a budapesti UP Rendezvénytérben. Az eseményen számos vállalkozó és vállalkozásvezető vesz részt, akik tapasztalataikról és az üzleti világ kihívásairól beszélnek majd. A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozóknak a tapasztalatcserére és a kapcsolatépítésre. Az eseményen olyan témák is szóba kerülnek, mint az üzleti stratégia és a marketing. Az eseményen inspiráló előadásokon keresztül találkozhatunk sikeres, hitvalló vállalkozókkal, akikkel lehetőségünk lesz beszélgetni, kapcsolatokat építeni.

Forrás

Adás

Borítókép: 777blog.hu

A szerzőről

Legfrisebb

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Civil percek #101. (2023.11.18.)

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési...

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

KLEBELSBERG KUNO NAPOK 2023’

2023. november 18 - 19 A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 23. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, - aki 1875. november 13-án született és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam –...

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

Ünnepre készül a lelkünk is – Gospel Karácsony 2023.

2023 december 8-án Szegedre, 11-én Veszprémbe érkezik a Virginia State Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át...

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Hétvégén kezdődik a XVII. Ars Sacra Fesztivál!

Idei mottónk: „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15)

Immáron tizenhetedik alkalommal a patinás őszi fesztivál újabb ízelítőt nyújt kultúránk szakrális kincseiből. Klasszikus és jazz koncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, séták, filmvetítések, gyerekprogramok, nyitott templomok színesítik a fesztivál kilenc napját 88 településen, határon innen és túl.
Nagy művészeink mellett több fiatal tehetség előadásával kereshetjük a békét önmagunkkal, embertársainkkal és a teremtett világgal!

Kiemelt partnerünk Miskolc városa, akik 46 programmal csatlakoztak a fesztiválhoz, Bakonybél, akik Szent Gellért bakonybéli remeteségbe érkezésének 1000. évfordulóját ünneplik, valamint Nagyszeben, akik először szerepelnek a fesztiválon, három nyelven megszólítva az ott élő többnyelvű lakosságot.
A fesztivál több, mint 400 programja ingyenesen várja látogatóit
szeptember 16-24 között!
Részletes program: www.ars-sacra.hu

Mi a teremtésvédelem?

Mi a teremtésvédelem?

Teremtésvédelemről akkor beszélhetünk, ha nem elsősorban azért óvjuk és gyógyítjuk a természetet mert ezzel magunkat védjük: ezt a józan paraszti eszünkkel is így kellene tennünk. A teremtésvédelem nem egyszerűen okosság – több annál! Nem is elsősorban azért óvjuk és...

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Civil percek #102 (2023.11.25.)

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program...