Civil percek #125 (2024.05.25)

Szerző: | 2024. május 22. | Hírek

„Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” címmel nyílt fotókiállítás május 17-én délután 5 órakor a Hírös Agora Előcsarnokában, Kecskeméten. A megnyitóbeszédet Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke tartotta. Az eseményt Keresztes Dénes, a szövetség elnökhelyettese nyitotta meg. A kiállítás június 2-ig az intézmény nyitvatartási idejében tekinthető meg. A cím: Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Forrás

Jelen Idő címmel indított podcastsorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, amelyben izgalmas beszélgetéseket hallhat Makláry Ákos atyával, a KÉSZ elnökével, Józsa Judit világhírű, korondi születésű kerámiaszobrász, művészettörténésszel valamint Martos Levente Balázs püspök úrral, aki a KÉSZ YouTube-csatornáján, valamint Spotify-on felkeresi a Jelen Idő podcastot.

Egy különleges filmvetítéssel zárul a „Keddek – a lelkednek” előadássorozat. Május 28-án este fél 7-kor a többszörös nemzetközi díjas „Szabadító” című filmet nézheti meg, aki elmegy a Háló Közösségi és Kulturális Központba. A vetítés után Hajnal Gergellyel, a film rendezőjével és Lólé Attilával, a film főszereplőjével beszélgethet a közönség. A film Attila történetét követi, aki 18 alkalommal került börtönbe, összesen több mint 6 évet töltött rács mögött, végül a drogmentes élet mellett dönt és asztalos szakmát tanul. Mindeközben egykori drogos bűnözőként a szerzetesi élet és a párkapcsolat között vívódik. A múlt démonaival való küzdelme során visszatér a börtönbe is, ahol életének új irányt keres. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Forrás

Május 30-a és június 1-e között szervezi az országos labdajáték versenyét a KIDS, azaz a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. Az idei immár a 31. KIDS kupa, ahova labdarúgás, kosárlabda és röplabda sportágban eddig 43 foci, 13 kosárlabda és 35 röplabda csapat nevezett. Ez mintegy 900 gyerek versenyzését jelenti, Pécstől Nyírbátorig, az ország minden részéből. A labdarúgást Dorogon, a többi versenyeket Budapesten és Budakeszin rendezi meg a szövetség.

Forrás

A Keresztény Értelmiségi Kör emléknapot szervez június 3-án, hétfőn 17 órától Muzslyán, az Emmausz Kollégiumban. Az esemény témája: Trianon hatása a magyar egyházra, különös tekintettel a délvidéki egyházmegyékre. Előadók: Szakály József, topolyai plébános, a KÉK elnökhelyettese és dr. Orcsik Károly, egyháztörténész, adorjáni plébános.

Forrás

21 és 40 év közötti vállalkozó fiatalokat várnak június 13-án Esztergomba, a Szent Adalbert rendezvényközpontba, ahol Ferenc Gazdasága napot tart az Érme Hálózat és a KETEG, azaz a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban. Az eseményen előadások és kiscsoportos műhelymunkák keretében nemzetközi előadó mutatja be a Ferenc pápa által elindított nemzetközi kezdeményezést. A rendezvény nyelve angol, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje június 10. További információ és regisztráció a KETEG.hu oldalon érhető el.

Az Újpesten található UP Rendezvénytér ad otthont az Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciának ez év május 29-én. Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó továbbra is az értékalapú vállalkozói szemléletre, a gazdasági tevékenység során történő értékteremtésre hívja fel a figyelmet. A nap folyamán sikeres, hitvalló vállalkozók beszélnek életükről és hivatásukról, de Bagdy Emőke, Papp Miklós atya és Uzsalyné Pécsi Rita személyében a tudományos élet képviselőit is az előadók között találjuk. Az előadásokon túl remek lehetősége a vállalkozók számára, hogy más hasonló értékrendű vállalkozókkal találkozhassanak. További információ a keresztenyvallalkozo.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.05.25. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...