Civil percek #124 (2024.05.18)

Szerző: | 2024. május 15. | Hírek

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és rimaszombati partnerszervezetek képviselői is részt vettek. A gyűlés során a résztvevők elfogadták a KÉSZ éves beszámolóját és megvitatták a szervezet jövőbeli terveit. A rendezvényen Molnár Imre történész Esterházy János életéről és mártírhaláláról tartott előadást. A kulturális programban Kósa József zenetanár Liszt Ferenc műveket adott elő, és a Haraszti-ikrek és a Kispál-testvérek néptáncbemutatóval szórakoztatta az egybegyűlteket.

Forrás

Május 14-én és 15-én tartotta tavaszi közgyűlését a FAFCE, azaz az Európai Családszervezetek Szövetsége. Idén a cseh tagszervezet, a Családi Unió Brnóban látta vendégül az eseményt. A közgyűlés megvitatta a stratégiai pontokat, a pénzügyeket és a családok nemzetközi napján határozatot fogadott el, mely a család elismerését helyezi az integrált ökológia középpontjába. Az igazgatósági tagok találkoznak Josef Nuzík érsekkel, Morvaország metropolitájával, aki szentmisét celebrált a Szent Péter és Pál székesegyházban. Az ülésen Magyarországot Dabóczi Kálmán, a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnöke képviselte.

Forrás

Szolgálattevő angyalok a keleti keresztény és a zsidó liturgiában címmel rendez kerekasztal beszélgetést a Messiáshívő zsidó – Keresztény Fórum május 21-én este fél 6-tól. A résztvevők: Beke Csaba Makariosz ortodox pap, Láng Edit római katolikus hittanár és Szurasenkó Dániel messiáshívő rabbi lesznek. Liturgikus táncokkal közreműködnek Sárközi Gabriella és barátai. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Háló Közösségi Központ facebook oldalán meghirdetett eseménynél lehet.

Forrás

Május 23-án csütörtökön este 6 órakor tartják Ádám Miklós atya három alkalmas bibliai sorozatának 2. alkalmát a Háló Közösségi Központban.

Forrás

Ezen a tavasszal, május 25-én rendezik a 4. Szent Domonkos gyalogos zarándoklatot. A Zelemér és Debrecen közötti zarándoklat 11:30-kor indul a zeleméri templomromtól, ahol a résztvevők a történelmi épület maradványai között gyűlnek össze. A Nagyállomásról 11-kor induló busz szállítja a zarándokokat Debrecenből Zelemérre ahonnan nagyjából délután 4 órára érkeznek meg a Szent László Domonkos Templomhoz. Az eseményt a Sorianoi Szent Domonkos kegykép másolatánál 18 órakor kezdődő szentmisével zárja. A gyalogos zarándoklatra különösen azokat a házaspárokat várják, akik gyermekáldásért kérik Szent Domonkos közbenjárását, valamint mindenkit, aki ilyen módon is szeretnének értük imádkozni.

Forrás

Június 14 és 16-a között tartják meg az Új Élet Krisztusban kurzust a Szent András Evangelizációs Iskola szervezésében. A kurzus pénteken délután 5 órakor kezdődik, és vasárnap délután 3 óráig tart. Az esemény helyszíne a káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia, ahol a keresztény hit leglényegesebb tanításai hangzanak majd el, ami által a résztvevők személyes Isten kapcsolata megfényesedik – írják a szervezők. A kurzusra regisztrálni a Szent András Evangelizációs Iskola weboldalán, személyesen a helyi szervezőnél lehet. Jelentkezési határidő: június 2-a.

Forrás

Már lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő tábor helyszíne idén Eger, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem lesz. A táborral kapcsolatos információkat a hittelazegyetemen.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Forrás

A Szólj be a papnak! debreceni eseményén a szabad akarattal kapcsolatban faggathatják a meghívott vendégeket május 24-én este 6 órakor a Verestemplomban.

Forrás

Adás: 2024.05.18. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...