Civil percek #123 (2024.05.11)

Szerző: | 2024. május 07. | Hírek

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér osztották meg tapasztalataikat a munka és magánélet összehangolásának kihívásairól. Több más kérdés mellett a beszélgetők arra keresték a választ, hogy a társadalmi nyomás vagy személyes döntés vezérli-e az anyaságot és karrier építését, de a női szerepek, a gyermekvállalás kihívásai és a társadalmi elvárások is terítékre kerültek. Az beszélgetés visszahallgatható a Szólj be a papnak! youtube csatornáján.

Április 28-án zárult a Slachta Margit Collegium 2024. év tavaszi programja. A 10-12. osztályos ciszterci iskolába járó diákok számára meghirdetett tehetséggondozó képzés három hétvégén rendezték meg a Pécsi Ciszterci Szálláson. A program célja az volt, hogy a diákok a tantárgyi kereteken túl a továbbtanuláshoz és a későbbi karrierjükhöz hasznos, elmélyült tudást, gyakorlati ismereteket szerezzenek, értékrendben, intellektusban hozzájuk illő barátokat találjanak, és elkezdjék kialakítani saját hálózatukat. A program a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom szervezésében, a Magyar Vezetőképző Alapítvány támogatásával valósult meg.

Forrás

Május 2-án nyílt meg a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hallgatóinak BACHTALO DROM! – Szerencsés utat! – című összművészeti kiállítása. A tárlat a roma szakkollégiumi hallgatók képző- és fotóművészeti, valamit lírai alkotásait mutatja be. A tárlat június 22-ig tekinthető meg Szegeden a Fekete házban.

Forrás

Garantált közösségi élményt, hitbéli és ének-szakmai fejlődést ígér a Magyar Continental Singers mindazoknak, akik énekesként csatlakoznak az idei felnőtt csoporthoz. A felkészítő tábor és az azt követő turné július 26-től augusztus 10-ig tart. Ez idő alatt a csoport Magyarország különböző településein adnak majd koncertet. Jelentkezni a Magyar Continental Singers weboldalán található űrlap kitöltésével lehet.

Forrás

„Az óceán-élmény, avagy gondolatok a teremtmények önértékéről” címmel rendezik meg a soron következő Naphimnusz Műhelyt a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán május 14-én kedden. A program este 6 órakor a teremtésvédők szentségimádásával kezdődik, majd fél héttől Bagyinszki Ágoston előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A főiskola Budapesten az 5. kerületben a Piarista köz 1 szám alatt található.

Forrás

Pünkösdi Felekezetközi Dicsőítést tart az Őrtüzek Imádság Háza a Magyar Szentek Templomában május 18-án, szombaton reggel 7-től este 5 óráig.

Forrás

Június 12 és 16-a között rendezik meg Esztergomban a UNIAPAC Europe keresztény vállalkozók lelkigyakorlatát, melyet megelőző napon fiatal érdeklődőknek szakmai napot és workshopot tartanak. A fiatalok ezután csatlakozhatnak a lelkigyakorlathoz. Bővebb program és jelentkezési lehetőség elérhető a christian-economy.com oldalon.

Forrás

Már lehet jelentkezni az Kárpát-medencei Háló Táborra, melyet idén Pusztafalun rendeznek augusztus 11 és 17-e között. A programban helyet kapnak előadások, kiscsoportos foglalkozások csakúgy, mint sportversenyek, kézműves foglalkozások és gasztroestek. Részletek a Háló Egyesület oldalán olvashatók.

Forrás

Az Újpesten található UP Rendezvénytér ad otthont az Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciának ez év május 29-én. Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó továbbra is az értékalapú vállalkozói szemléletre, a gazdasági tevékenység során történő értékteremtésre hívja fel a figyelmet. Az nap folyamán sikeres, hitvalló vállalkozók beszélnek életükről és hivatásukról, de Bagdy Emőke, Papp Miklós atya és Uzsalyné Pécsi Rita személyében a tudományos élet képviselőit is az előadók között találjuk. Az előadásokon túl remek lehetőséget nyújt a vállalkozók számára, hogy más hasonló értékrendű vállalkozókkal találkozhassanak. További információ a keresztenyvallalkozo.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.05.11. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...