Civil percek #122 (2024.05.04)

Szerző: | 2024. május 04. | Hírek

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások mellett a résztvevők Ferenc pápa „Laudato si’” ökológiai enciklikájának szellemében ismerkedhetnek meg a fenntarthatóság természeti, társadalmi, gazdasági, kulturális és spirituális aspektusaival. Jelentkezési határidő: június 15. További információk a Mária Rádió weboldalán találhatók.

Forrás

Felnőtt, színház és tini csoporttal indul idén is a Magyar Continental Singers nyári ingyenes szolgálata. Az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy egy adott településen zenés koncert vagy színházi előadás keretében minél többen meghallják az evangéliumot, és hitükben megújuljanak az ott élő emberek. A csoport az ország bármelyik pontjára elmegy, és a Continental iroda minden segítséget megad az előadás megszervezéséhez. Aki el szeretné hívni településére, közösségébe a csoportot, a 06 30 287 29 69-es telefonszámon vagy az info@continentalsingers.hu jelezheti a szervezőknek.

Forrás

Karizmaiskola címmel konferenciát tart Budapesten a karizmatikus kereszténység jegyében május 10-e és 12-e között a Cor et Lumen Christi közösség. A rendezvény célja, hogy a résztvevők felfedezzék a karizmatikus ajándékokat, amelyek által Isten az egyházat és a világot szeretné megújítani. A konferencián lesznek gyógyító, inspiráló és prófécia műhelyek, valamint dicsőítés és szentmise. Mivel ez a képzés a Szentlélek karizmáinak használatában szeretne továbblépési lehetőséget biztosítani, a részvétel feltétele a Szentlélek-keresztség. A háromnapos konferenciára a Cor et Lumen Christi közösség weboldalán kell jelentkezni.

Forrás

Május 13-a és 26-a között Érsekújváron, a Marianum Pasztorációs Központban tekinthető meg a KÁMME Alapítvány Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek című fotókiállítása.

Forrás

Kereszténység és közélet Európában címmel szerveznek konferenciát Oroszlányban a Munkás Szent József Plébániatemplomban május 25-én, szombaton 10 órától. Az előzetes jelentkezést a katolikus.info/esemenyek weboldalon keresztül lehet megtenni, ahol a konferencia további programjáról és előadóiról is részletes információk állnak rendelkezésre.

Forrás

Az Újpesten található UP Rendezvénytér ad otthont az Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciának május 29-én. Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó továbbra is az értékalapú vállalkozói szemléletre, a gazdasági tevékenység során történő értékteremtésre hívja fel a figyelmet. Az nap folyamán sikeres, hitvalló vállalkozók beszélnek életükről és hivatásukról, de Bagdy Emőke, Papp Miklós atya és Uzsalyné Pécsi Rita személyében a tudományos élet képviselőit is az előadók között találjuk. Az előadásokon túl remek lehetőséget nyújt a vállalkozók számára, hogy más hasonló értékrendű vállalkozókkal találkozhassanak. További információ a keresztenyvallalkozo.hu oldalon olvasható.

Forrás

A teltházas budapesti Puskás Stadion és a debreceni Nagyerdei Stadion után június 1-jén a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a 2024-es Ez az a nap!-ot. Az eseményen többek között fellép Pintér Béla, Csiszér László, a Magyar Continental Singer és Pajor Tamás is. Jegyek már kaphatók az ezazanap.hu oldalon.

Forrás

Karrier és anyaság viszonyával kapcsolatos kérdésekre válaszolnak május 6-án a Szólj be a papnak! budapesti estjének vendégei a belvárosi Scrutonban. Az eseményen elismert vendégek, köztük Hajdúné Tóth Lívia református lelkész, Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, és Tornya Erika a Sacré Coeur nővér vitatják meg a család és a karrier közötti egyensúly kérdését. A rendezvény ingyenes, de a helyek korlátozottak, így előzetes regisztráció szükséges. A belvárosi Scruton Veres Pálné utca 12-ben található.

Forrás

Adás: 2024.05.04. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Útkeresés ’24-’25

Útkeresés ’24-’25

Az Útkeresés Háza segíti a közösség tagjait egy mélyülő istenkapcsolat és a hiteles, szabadon megélt emberi kapcsolatok felé. Célja, hogy a fiatalok a lelkiségi és önismereti témákkal való foglalkozás során felfedezzék benső erőforrásaikat, amikből meríteni tudnak az...

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

Júniusi Háló-S4 Hírlevél

A Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4  (1052, Bp, Semmelweis u. 4.) programajánló hírlevelét rendszeresen küldjük ki azoknak, akik már jártak valamelyik rendezvényükön, és kérték a feliratkozást. Hírlevelünkre ITT tud feliratkozni...

Civil percek #127 (2024.06.08)

Civil percek #127 (2024.06.08)

Július 26-ig lehet jelentkezni a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatáborra. Az idén augusztus 5-e és 10-e között megrendezésre kerülő HEGY célja, hogy támogassa a keresztény értelmiségi fiatalokat egyetemi éveik kapujában. A tábor résztvevői a szórakoztató és lelki...

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

A KIDS Kupa 31. labdajáték versenye: Forró napokon, kemény küzdelmek

Forró, napsütéses május végi futballmérkőzésekkel indult a 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata, amely az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák...

„Mellettük állunk”

„Mellettük állunk”

A Csak Egyet Szolgálat Támogatói programjainak keretein belül különleges lehetőségek nyílnak meg. A szervezet munkatársai köszönik mindenkinek, aki hozzájárul, hogy a vendégek a számukra legfontosabb formában jussanak segítséghez. Az előző hónap folyamán 11 új...