Civil percek #121 (2024.04.27)

Szerző: | 2024. április 23. | Hírek

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére, szívesen segítenek programok és a háttér munkálatok lebonyolításában. Jelentkezni a tábor honlapján, azaz a www.hittelazegyetemen.hu oldalon lehet.

Forrás: a szervezők tájékoztatása

Április 22-én megtörtént a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ által meghirdetett országos bibliai témájú rajzkészítő verseny zsűrizése. Az idei felhívására rekordszámú, többezer alkotás érkezett, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a díjazott alkotásokat. A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, és a bibliai témák mélyreható művészi feldolgozását. A díjazott alkotások a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ közösségi oldalán tekinthetők meg.

Forrás

A Debreceni Református Egyetemi Templom és a Szólj Be a Papnak közös beszélgetéssorozatának következő alkalma az egyház és az állam viszonyát helyezi fókuszba. A rendezvény április 30-án, kedden este 6 órakor kezdődik a Debreceni Egyetemi Templomban, ahol a résztvevők saját kérdéseikkel is hozzájárulhatnak a mélyreható párbeszédhez.

Forrás

Jubileumi országos találkozót szervez május 4-én a Szeretetláng Mozgalom a Máriaremetei Kegytemplom Bazilikában 9 és 17 óra között. Az ünnepi programok között szerepel John Sullivan amerikai vezető beszéde, és Mohos Gábor püspök atya a szeretet és gyűlölet viszonyáról szóló előadása. A találkozó záró eseményeként gyógyító-dicsőítő szentségimádást tartanak, amit szentségi áldás követ. Az esemény részletes információja a mozgalom hivatalos honlapján olvasható.

Forrás

Nagy Gáspár költő 75. születésnapja alkalmából tartanak megemlékezést május 4-én Bérbaltaváron. Az ünnepségek a Szent Miklós templomban kezdődnek délelőtt fél 11-kor, ahol Dr. Korzenszky Richárd OSB, a Tihanyi Apátság emeritus perjele mutat be szentmisét. A megemlékezés 11:30-tól folytatódik a Nagy Gáspár Emlékházban, ahol többek között Bérbaltavár polgármestere és a Nagy Gáspár Alapítvány Kuratóriumának elnöke mond köszöntőt. A rendezvényen Nagy Gáspár mesterei és kortársai műveiből válogatott műsor várja az érdeklődőket.

Forrás

Május 2-án rendezik meg a IV. Betű és Lélek konferenciát Károlyi-Csekonics Palota Szivarszobajában. A Keresztény Jogakadémia és a Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhely közös rendezvényének témája az életvédelem és annak sokféle területe lesz majd. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Keresztény Jogakadémia weboldalán lehet.

Forrás

Felnőtt, színház és tini csoporttal indul idén is a Magyar Continental Singers nyári ingyenes szolgálata. Az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy egy adott településen zenés koncert vagy színházi előadás keretében minél többen meghallják az evangéliumot, és hitükben megújuljanak az ott élő emberek. A csoport az ország bármelyik pontjára elmegy, és a Continental iroda minden segítséget megad az előadás megszervezéséhez. Bővebb információ telefonon a 06 30 287 29 69-es számon vagy az info@continentalsingers.hu címre írt levéllel kérhető.

Forrás

Idén május 29-én ismét az UP Rendezvénytér ad otthont az Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciának. Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő esemény továbbra is az értékalapú vállalkozói szemléletre, a gazdasági tevékenység során történő értékteremtésre hívja fel a figyelmet. Az nap folyamán sikeres, hitvalló vállalkozók beszélnek életükről és hivatásukról, de Bagdy Emőke, Papp Miklós atya és Uzsalyné Pécsi Rita személyében a tudományos élet képviselőit is az előadók között találjuk. További információ a keresztenyvallalkozo.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.04.27. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

„Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” címmel nyílt fotókiállítás május 17-én délután 5 órakor a Hírös Agora Előcsarnokában, Kecskeméten. A megnyitóbeszédet Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke...