Civil percek #120 (2024.04.20)

Szerző: | 2024. április 17. | Hírek

Kerekasztal beszélgetést tartott április 9-én az országos Életvédő Szövetség Debrecenben. A Debrecen és Nyíregyháza területén életvédelemmel foglalkozó szervezeteket, magánszemélyeket az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében fogadta a Szent II. János Pál Intézet. Az esemény célja a közös gondolkodás, az együttes erővel való fellépés és az élet védelme ügyében való kiállás volt.

Forrás

Nagyszámú hallgatóságot vonzott április 8-án a budapesti Scrutonba a „Szólj be a papnak” áprilisi témája. A vitasorozat áprilisi kerekasztal-beszélgetésének résztvevői olyan beszélgetőpartnereket faggattak az egyházi iskolák jelenéről beszélgettek, akik a közoktatás mindennapjainak résztvevői, illetve egyetemi oktatóként a pedagógusképzésre is rálátásuk van. A hétfői beszélgetés a Szólj be a papnak! YouTube-csatornáján hallgatható meg.

Forrás

Elindult a regisztráció a IV. Betű és Lélek konferenciára. A Keresztény Jogakadémia és a Károli Egyetem közös életvédelemmel foglalkozó rendezvényét a 8. kerületi Reviczky utca 6 szám alatt található Károlyi-Csekonics Palotában tartják. Az előadóik között fiatal jogászok és neves szakemberek is megtalálhatóak, de nemcsak a jogtudományok területéről, hanem a kommunikáció, a politika vagy éppen a szociális gondoskodás szakértői is felszólalnak majd. A konferenciára a Keresztény Jogakadémia facebook oldalán lehet jelentkezni.

Forrás

Jótékonysági koncertet rendez a Csak Egyet Szolgálat április 21-én, vasárnap este fél 8-tól, az Avilai Nagy Szent Teréz templomban. A Szolgálat „JELENLÉT” évének részeként megvalósuló estén három kiváló művész tolmácsolásában csendülnek fel Bach, Händel és Mozart művei. A koncertre a belépés díjtalan, ugyanakkor a műsor után lehetőség lesz adományokat tenni, amivel a szervezet további munkáját lehet támogatni. A templom a 6. kerületi Szent Teréz utca 1. szám alatt található, a koncert fél 8-kor veszi kezdetét.

Forrás

Budapesten a Budai Református Gyülekezet nagytermében, és Nagyváradon a Nagyváradi Barátok Közösségi Házában felekezetközi élő rapid randit szervez a Keresztény Házastárs – Randizzma Társtaláló Szolgálat. Április 21-én délután 4 órától Budapesten a 25 felettieket három korcsoportban, Nagyváradon április 27-én este 6 órától pedig a 35 év felettieket várják. Jelentkezni a randizzma.hu oldalon lehet.

Forrás

Április 23-án, kedden este 6 órakor lesz a „Lehet-e? Fórum” a Háló Közösségi és Kulturális Központban. Az esten a református egyházon belül tapasztalható békétlenségről beszélget Hajdú Zoltán Leventével a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának főigazgatójával és Kuti Józseffel a Kecskeméti Református Egyházközség elnökével Kamarás István.

Forrás

Bibliai sorozat indul a Háló Közösségi és Kulturális Központban Ádám Miklós atya vezetésével április 25-én. Az első, este 6 órakor kezdődő alkalommal az Újszövetségről hallhatnak előadást az érdeklődők. Ádám Miklós atya egyszerre mély és mégis életszerű, gyakorlatias előadásmódja nem nélkülözi a humort, ugyanakkor lenyűgöző tudással és kiváló előadói stílussal párosulva ragadja magával a hallgatóságot. A Háló Közösségi és Kulturális Központ az 5. kerületi Semmelweis utca 4 szám alatt található.

Forrás

Egyedülálló kirándulásra hívja az érdeklődőket az „Oltári Múlt” április 27-én, szombaton. A salföldi pálos romoktól induló kiránduláson a Pálos rend történelmi örökségét fedezhetik fel a résztvevők szakértők segítségével. A program végállomása a zalacsányi Örvényeshegy régészeti helyszíne lesz. A túrát a „Pálosok” című kiállítás kurátora és a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának régészeti osztályvezetője vezetik. Jelentkezni a szakmaiut@oltarimult.hu címre írt levéllel lehet.

Forrás

Adás: 2024.04.20. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

„Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” címmel nyílt fotókiállítás május 17-én délután 5 órakor a Hírös Agora Előcsarnokában, Kecskeméten. A megnyitóbeszédet Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke...