Civil percek #119 (2024.04.06)

Szerző: | 2024. április 02. | Hírek

Március 31-e volt a határideje annak a rajzpályázatnak, melyet a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ tett közzé, és mely az ország minden tájáról vonzotta a fiatal tehetségeket. Az Országos Bibliai Témájú Rajzversenyre Mózes és Jézus életének fontos pillanatairól vártak a fiatalok alkotásokat. A pályázatra beküldött művek sokszínűsége jól tükrözi az ifjú alkotók elkötelezettségét, érzékenységét és kreatív energiáját. A NEKIKK csapata hálás szívvel köszöni a részvételt minden gyermeknek, szülőnek és tanárnak, akik hozzájárultak a felhívás rendkívüli sikeréhez.

Forrás

A 2024-es tavaszi „40 Nap Az Életért” kampány a hetedik alkalommal hívta össze a budapesti hívőközösséget, hogy ima, böjt és békés jelenlétükkel hirdesse minden megfogant élet szentségét. A szervezők hálát adnak Istennek és köszönetet mondanak mindazoknak, akik részt vettek az eseményen. A vasárnapi záró ima után a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy folytassák az imát a kampány és annak szolgálóiért. A „40 Nap Az Életért ima, böjt, békés jelenlét” idén még ősszel, szeptember 25-e és november 3-a között lesz megtartva. Bővebb beszámolót a közösség facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: a szervezők levele

A tavasszal újra induló Ars Sacra séták az alapítvány saját szervezésű sétái, melyek a művészeti misszióhoz közel álló tematikák mentén mutatják be Budapest egy-egy szegletét. A szervezők témaválasztásainak célja, hogy egyszerre jelentsenek felüdülést testnek és léleknek. A sétákon résztvevők a támogatói sétákhoz hasonlóan az alapítvány munkáját és az Ars Sacra fesztivál megvalósítását támogatják.

Forrás

„Kapcsolatban másokkal” címmel tart hivatástisztázó lelkinapot lányoknak a Szociális Testvérek Társasága április 14-én. Jelentkezni az ildikotestver@gmail.com címen lehet.

Forrás

Tizenéveseknek szóló sporthétvégét szervez Szegeden a Fokoláre Mozgalom Magyarország április 12-14. között. Minden sportot szerető tizenévest várnak szeretettel, hogy együtt tölthessenek el felejthetetlen napokat a mozgás és a közösség jegyében. A program közös vonatozással és városvetélkedővel kezdődik, szombaton pedig alapos bemelegítés után a játéké és sporté lesz a főszerep. Azok számára, akik nem érzik magukat a legjobb formában a mozgáshoz alternatív programok adnak lehetőséget az egyedi sportok kipróbálására. Jelentkezési határidő: április 8. Jelentkezni a Fokoláre Mozgalom Magyarország közösségi oldalon lehet.

Forrás

Április 16-án este 7 órakor „Vezetők szendvicshelyzetben” címmel rendezik meg a Pálferi Alapítvány Új keddek következő estjét. Az előadás a vezetés és hatalom illetve a hatalom és önismeret kapcsolatát helyezi a családi mintázatok kontextusába, és a vezetői hatalom személységre tett hatását is vizsgálja. Fodor Gábor pedagógus és mentálhigiénés szakember előadása a Háló Közösségi és Kulturális Központban lesz. Jegyek a tikex.com oldalán és a helyszínen vásárolhatók.

Forrás

Az Egyházi iskolákról fog szólni a Szólj be a papnak! legközelebbi rendezvénye Budapesten, amit április 8-án tartanak az 5. kerületi Veres Pálné utca 12. szám alatt található Scrutonban. Ezúttal a nézők kérdéseire Csűrös András – református lelkész, Monostori László – katolikus pap, Pethő-Szűcs Mária – evangélikus iskolalelkész és Rubovszky Rita – a Ciszterci Iskolai Főhatóság és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelyének vezetője válaszolnak majd.

Forrás

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Egyházi 1% mellett kérjük kedves hallgatóinkat, hogy ne feledkezzenek el rendelkezni civil szervezet számára felajánlható 1%-ról se, és támogassák a hit alapú civil szervezetek munkáját.

A Tiszacsegei Római Katolikus Templomért Alapítvány18507416-1-09
Ars Sacra Alapítvány18130779-1-41
Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvány19122201-1-09
Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége18059315-1-41
KétIgen Alapítvány19139685-1-13
Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága18056886-1-43
Mária Rádió Közhasznú Egyesület19385226-1-19
Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság19084121-1-13
Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület18210462-1-43
Pár-beszéd És Kapcsolat Alapítvány18100978-1-41
Sziklára Épített Ház Alapítvány19128850-1-09

A jogosultságot ezen az oldalon ellenőrizheti.

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #120 (2024.04.20)

Civil percek #120 (2024.04.20)

Kerekasztal beszélgetést tartott április 9-én az országos Életvédő Szövetség Debrecenben. A Debrecen és Nyíregyháza területén életvédelemmel foglalkozó szervezeteket, magánszemélyeket az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében fogadta a Szent II. János Pál...

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Az Ars Sacra séták saját szervezésű sétáink, melyek művészeti missziónkhoz közel álló tematikák mentén mutatják be Budapest egy-egy szegletét. Bízunk benne, hogy egyszerre nyújtanak felüdülést testnek és léleknek. Ezt szolgálják témaválasztásaink és ezért tesznek meg...

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

Fogyasztásközpontú életformánk gyorsuló ütemben éli fel Földünk erőforrásait. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. Ezt a célt szolgálja az az ifjúsági tábor, amely szakmai, civil és egyházi összefogással valósul meg egy...

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

2024 tavaszán ismét megrendezték a "40 Nap Az Életért" kampányt, amely az ima, böjt és békés jelenlét erejével hívja fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára. A hetedik budapesti esemény során a résztvevők naponta 12 órán keresztül közösen imádkoztak és...

Civil percek #118 (2024.03.23)

Civil percek #118 (2024.03.23)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...