Civil percek #117 (2024.03.09)

Szerző: | 2024. március 06. | Hírek

Március 10-én nagyböjti túrára hív a Viator Egyesület mindenkit, aki kíváncsi a csend és az elengedés mélyebb megtapasztalására. A túra Perbál központjából indul délután 12:55-kor, és egy kb. 13 km-es útvonalon haladva Nagykovácsiban ér véget. A túra alatt a résztvevők a csendben való elmélyülésre, a belső megnyílásra és a természeti szépségek szemlélődésére összpontosítanak, vezetett egyéni gyakorlatok segítségével. A program nyitott mindenki számára, vallási hovatartozástól függetlenül, de alapvető túratapasztalatot és lelki nyitottságot feltételez. A túra az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül, előzetes jelentkezés nem szükséges.

Forrás

„Fogyasztási szokások változása által elérhető kibocsátás-csökkentés lehetőségei” címmel rendezik meg március 12-én, kedden este fél 7-kor a Naphimnusz Műhely következő eseményét. Meghívott vendég Dr. Huszár András, a Green Policy Center társalapítója és igazgatója lesz. Az esemény előtt, 6 órakor tartják a teremtésvédők szentségimádását. A rendezvény a Budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán lesz, személyes részvétel mellett online kapcsolódási lehetőséget is biztosítanak azok számára, akik nem tudnak jelen lenni.

Forrás

Lelkigyakorlatot szervez házaspároknak március 14-e és 17-e között a Családok Jézusban Közösség. Jelentkezni a közösség honlapján lehet.

Forrás

Idén március 15-én is megszervezi 15 órás imaláncát az Imádság Háza. A reggel 8-tól 23 óráig tartó imádság szándéka az, hogy Jézus Krisztus legyen az úr a magyar nemzet életében! Az ima nem helyhez kötött, mindenki ott imádkozik, ahol akar, vagy tud. Csak az a fontos, hogy a vállalt órában imádkozzon a magyar nemzetért. Az imadsaghaza.org oldalon már elérhető a táblázat, ahol egy-egy órát el lehet vállalni. A szervezők kérik, hogy a néven túl annak a helységnek a nevét is írja be, ahol élnek, hogy látható legyen, milyen sok helyről imádkoznak együtt a hazáért.

Forrás

A Batthyány László Orvos-kör Egyesület március 22-én tartja következő összejövetelét a Budapesti Szent Imre Ház Dísztermében. A találkozó kiemelt programjaként Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója tart előadást „Cselekvő szeretet a Bethesda Kórház betegellátásban” címmel. Az eseményen az egyesületi éves közgyűlés is megtartásra kerül, melynek során az elnök, az alelnökök, valamint a pénztáros és a könyvelő tesznek beszámolót az egyesületi tevékenységekről és pénzügyi helyzetről. A beszámolókat követően azok elfogadására kerül sor.

Forrás

A tavasz beköszöntével megújult lendülettel térnek vissza az Ars Sacra Alapítvány saját szervezésű sétaprogramjai. A következő sétát kifejezetten gyerekeknek tartják március 23-án, melynek címe: A Fővám tértől az angolkisasszonyokig. A sétát vezeti: Horváth Eszter idegenvezető, az Esztiséta alapítója. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az Ars Sacra oldalán lehet.

Forrás

Március 30-ig lehet jelentkezni a Magyar Continental Singers induló nyári turnéinak csoportjaiba. Várják énekesek, zenészek, színészek, technikusok és segítők jelentkezését. Ugyancsak várják azok leveleit, akik a saját településükön szeretnék vendégül látni az együttest. Részletek megtalálhatók az énekegyüttes honlapján és közösségi oldalain.

Forrás

A Magyar Cserkészszövetség egy részletes tájékoztató kiadványt készített azzal a céllal, hogy megkönnyítse az osztálykirándulások szervezését a pedagógusok, osztályfőnökök és érdeklődő osztályközösségek számára. A kiadvány a Nagykovácsi festői szépségű településen található szálláshelyről, étkezési lehetőségekről, helyi programokról és a környék felfedeznivalóiról nyújt tájékoztatást, így hozzájárulva egy aktív, tartalmas és élményekkel teli osztálykirándulás megszervezéséhez. A kiadvány letölthető a cserkesz.hu honlapon keresztül is.

Forrás

Adás: 2024.03.09. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #120 (2024.04.20)

Civil percek #120 (2024.04.20)

Kerekasztal beszélgetést tartott április 9-én az országos Életvédő Szövetség Debrecenben. A Debrecen és Nyíregyháza területén életvédelemmel foglalkozó szervezeteket, magánszemélyeket az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében fogadta a Szent II. János Pál...

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Az Ars Sacra séták saját szervezésű sétáink, melyek művészeti missziónkhoz közel álló tematikák mentén mutatják be Budapest egy-egy szegletét. Bízunk benne, hogy egyszerre nyújtanak felüdülést testnek és léleknek. Ezt szolgálják témaválasztásaink és ezért tesznek meg...

Civil percek #119 (2024.04.06)

Civil percek #119 (2024.04.06)

Március 31-e volt a határideje annak a rajzpályázatnak, melyet a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ tett közzé, és mely az ország minden tájáról vonzotta a fiatal tehetségeket. Az Országos Bibliai Témájú Rajzversenyre Mózes és Jézus életének...

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

Fogyasztásközpontú életformánk gyorsuló ütemben éli fel Földünk erőforrásait. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. Ezt a célt szolgálja az az ifjúsági tábor, amely szakmai, civil és egyházi összefogással valósul meg egy...

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

2024 tavaszán ismét megrendezték a "40 Nap Az Életért" kampányt, amely az ima, böjt és békés jelenlét erejével hívja fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára. A hetedik budapesti esemény során a résztvevők naponta 12 órán keresztül közösen imádkoztak és...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...