Civil percek #115 (2024.02.24)

Szerző: | 2024. február 20. | Hírek

Március 7-ig tekinthető meg a „Keresztény Ünnepek” című fotókiállítás a Zajti Ferenc Kulturális Központban Újfehértón. A kiállítást február 23-án nyitotta meg Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese.

Forrás

A Szent II. János Pál Intézet Egyesület jelentette meg Benedict Croell és Andrew Hofer amerikai domonkos szerzetes atyák „Élő áldozat” című könyvét. A könyv különösen azoknak a fiatal fiúknak és férfiaknak szól, akiket Isten a szerzetesi élet felé hív. A könyv megrendelhető az intézet honlapján.

Forrás

Lehet-e? Fórum lesz február 27-én az Egyház és Társadalom közéleti, online folyóiratának szervezésében. Az este 5 órakor „Elmegyek elmenni”: pro és kontra az eutanáziáról címmel megrendezésre kerülő esten Görföl Tibor katolikus teológus, vallásfilozófus, egyetemi docens, Kodácsy Tamás református lelkész és programozó, matematikus, a hittudományok doktora és Orosz Gábor Viktor evangélikus teológus, egyetemi tanár, a hittudományok doktora beszélget arról, hogy dönthet-e az ember a saját haláláról, ha gyógyíthatatlan betegséggel él együtt, sok szenvedésben és fájdalomban van része. A helyszín a Háló Közösségi és Kulturális Központ lesz.

Forrás

Május 1-e és 5-e között Zeteváralján rendezi meg az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem „Akadémiai Napok” című rendezvényét. A konferencia középpontjában az „Otthon vagyunk-e itthon?” kérdéskör áll, amely a személyes és kollektív identitás különböző aspektusait fogja körüljárni. Az egyhazestarsadalom.hu honlapról letölthető jelentkezési lapot április 5-ig kell eljuttatni a szervezőknek. A konferencia napirendje reggelitől az esti vacsoráig számos programot kínál, beleértve áhítatokat, előadásokat és kulturális műsorokat. Az „Akadémiai Napok” nem csak egy konferencia, hanem egy közösségi élmény, ahol a résztvevők megoszthatják gondolataikat, érzéseiket és kérdéseiket az „otthon” fogalmával kapcsolatban, miközben mélyebb betekintést.

Forrás

Február 25-e éjfélig lehet regisztrálni a Keresztény Orvostanhallgatók Találkozójára, melyet idén március 23-án rendez a SOTE Bibliakör a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. Ezen az eseményen egészségügyi hallgatók és frissen végzett egészségügyi dolgozók találkozhatnak egymással. A részletes program megtalálható SOTE Bibliakör és a társszervezők közösségi oldalain.

Forrás

Nemzetközi Vezetői Konferencia lesz március 22-én és 23-án Budapesten. A kétnapos eseményen világhírű vezetők és vezetéssel foglalkozó szakemberek mondják el gondolataikat a keresztény vezetés titkairól, adnak segítséget és bátorítást a hallgatóságnak. Részelteket a GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

Március 30-ig lehet jelentkezni a Magyar Continental Singers induló nyári turnéinak csoportjaiba. Várják énekesek, zenészek, színészek, technikusok és segítők jelentkezését. Ugyancsak várják azok leveleit, akik a saját településükön szeretnék vendégül látni az együttest. Részletek megtalálhatók az énekegyüttes honlapján és közösségi oldalain.

Forrás

Bibliai témájú országos rajzversenyt hirdetett 6-tól 15 éves korú gyermekek számára a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ. A versenyen „Mózes és Jézus a Szentírásban” témában készült rajz-, festőművészeti vagy egyéb vizuáltechnikai megoldással készült pályaművel lehet jelentkezni önállóan vagy közösségben. Az alkotásokat március 31-ig várják. A verseny végén értékes nyereményeket osztanak ki az első 5 helyezett között, illetve 3 különdíj is gazdára talál, emellett a legjobb pályázó közösség is elismerésben részesül majd. A teljes kiírás a nekikk.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.02.24. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #120 (2024.04.20)

Civil percek #120 (2024.04.20)

Kerekasztal beszélgetést tartott április 9-én az országos Életvédő Szövetség Debrecenben. A Debrecen és Nyíregyháza területén életvédelemmel foglalkozó szervezeteket, magánszemélyeket az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében fogadta a Szent II. János Pál...

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Az Ars Sacra séták saját szervezésű sétáink, melyek művészeti missziónkhoz közel álló tematikák mentén mutatják be Budapest egy-egy szegletét. Bízunk benne, hogy egyszerre nyújtanak felüdülést testnek és léleknek. Ezt szolgálják témaválasztásaink és ezért tesznek meg...

Civil percek #119 (2024.04.06)

Civil percek #119 (2024.04.06)

Március 31-e volt a határideje annak a rajzpályázatnak, melyet a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ tett közzé, és mely az ország minden tájáról vonzotta a fiatal tehetségeket. Az Országos Bibliai Témájú Rajzversenyre Mózes és Jézus életének...

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

Fogyasztásközpontú életformánk gyorsuló ütemben éli fel Földünk erőforrásait. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. Ezt a célt szolgálja az az ifjúsági tábor, amely szakmai, civil és egyházi összefogással valósul meg egy...

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

2024 tavaszán ismét megrendezték a "40 Nap Az Életért" kampányt, amely az ima, böjt és békés jelenlét erejével hívja fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára. A hetedik budapesti esemény során a résztvevők naponta 12 órán keresztül közösen imádkoztak és...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...