Civil percek #114 (2024.02.17)

Szerző: | 2024. február 15. | Hírek

„Lélekképek” címmel interaktív térként nyílik meg a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely következő kiállítása. A tárlaton a műhely művészeinek alkotásai lelki mélységek és magasságok világába kalauzolják a látogatókat. A húsvéti felkészülés jegyében válogatott művek az Agóra Veszprém Kulturális Központ kiállítótermében tekinthetők meg február 17-e és március 28-a között. A megnyitóra február 17-én este 6 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Imaláncot indított a Mária Országa Imaközösség február 14-ével. Arra kérnek minden jószándékú, hazája iránt elkötelezett, igaz magyar ember, hogy húsvétig a déli harangszó idején imádkozzon Magyarországért, a magyar nemzetért, a lelki megújulásunkért. “Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, áldd meg Magyarországot, Boldogasszony Anyánk, őrizd nemzetünket!”

Forrás

Az Emmánuel Közösség február 17-én este 7 órától a Ciszterci Nővérek vezetésével imádkozik a békéért a Szent István Bazilikában. Mindenkit szeretettel várnak erre az alkalomra.

Forrás

Mátészalkán, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban tekinthető meg a KÁMME Alapítvány Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek című fotókiállítása február 20-a és március 5-e között. A kiállítást Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese nyitja meg február 20-án este 6 órakor.

Forrás

Február 20-án, kedden este 6 órától Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus lesz a 777 Offline vendége. A Pázmány ITK-n megrendezésre beszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 777blog oldalán lehet. Az egész rendezvény a résztvevők kérdéseitekről szól majd, tehát mindenféle megkötés és tabu nélkül lehet kérdezni ezen az estén. Az eseményről nem lesz élő közvetítés.

Forrás

Melocco Jánosra, a katolikus újságírás mártírjára emlékezik február 22-én, halálának 73. évfordulóján a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége. A Kossuth Lajos utcában a Pesti Ferences Templom falán található emléktáblájánál a mártír újságíró családja és a MAKÚSZ helyez el koszorút délután 5 órakor.

Február 25-e éjfélig lehet regisztrálni a Keresztény Orvostanhallgatók Találkozójára, melyet idén március 23-án rendez a SOTE Bibliakör a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. Ezen az eseményen egészségügyi hallgatók és frissen végzett egészségügyi dolgozók találkozhatnak egymással. A részletes program megtalálható SOTE Bibliakör és a társszervezők közösségi oldalain.

Forrás

Nemzetközi Vezetői Konferencia lesz március 22-én és 23-án Budapesten. A kétnapos eseményen világhírű vezetők és vezetéssel foglalkozó szakemberek mondják el gondolataikat a keresztény vezetés titkairól, adnak segítséget és bátorítást a hallgatóságnak. Részelteket a GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

Március 30-ig lehet jelentkezni a Magyar Continental Singers induló nyári turnéinak csoportjaiba. Várják énekesek, zenészek, színészek, technikusok és segítők jelentkezését. Ugyancsak várják azok leveleit, akik a saját településükön szeretnék vendégül látni az együttest. Részletek megtalálhatók az énekegyüttes honlapján és közösségi oldalain.

Forrás

Bibliai témájú országos rajzversenyt hirdetett 6-tól 15 éves korú gyermekek számára a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ. A versenyen „Mózes és Jézus a Szentírásban” témában készült rajz-, festőművészeti vagy egyéb vizuáltechnikai megoldással készült pályaművel lehet jelentkezni önállóan vagy közösségben. Az alkotásokat március 31-ig várják. A verseny végén értékes nyereményeket osztanak ki az első 5 helyezett között, illetve 3 különdíj is gazdára talál, emellett a legjobb pályázó közösség is elismerésben részesül majd. A teljes kiírás a nekikk.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.02.17. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #120 (2024.04.20)

Civil percek #120 (2024.04.20)

Kerekasztal beszélgetést tartott április 9-én az országos Életvédő Szövetség Debrecenben. A Debrecen és Nyíregyháza területén életvédelemmel foglalkozó szervezeteket, magánszemélyeket az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében fogadta a Szent II. János Pál...

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Tavaszi séták az Ars Sacra Alapítvánnyal

Az Ars Sacra séták saját szervezésű sétáink, melyek művészeti missziónkhoz közel álló tematikák mentén mutatják be Budapest egy-egy szegletét. Bízunk benne, hogy egyszerre nyújtanak felüdülést testnek és léleknek. Ezt szolgálják témaválasztásaink és ezért tesznek meg...

Civil percek #119 (2024.04.06)

Civil percek #119 (2024.04.06)

Március 31-e volt a határideje annak a rajzpályázatnak, melyet a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ tett közzé, és mely az ország minden tájáról vonzotta a fiatal tehetségeket. Az Országos Bibliai Témájú Rajzversenyre Mózes és Jézus életének...

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR

Fogyasztásközpontú életformánk gyorsuló ütemben éli fel Földünk erőforrásait. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. Ezt a célt szolgálja az az ifjúsági tábor, amely szakmai, civil és egyházi összefogással valósul meg egy...

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

Hálás Szívvel: „40 Nap Az Életért” Budapesten hetedszer

2024 tavaszán ismét megrendezték a "40 Nap Az Életért" kampányt, amely az ima, böjt és békés jelenlét erejével hívja fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára. A hetedik budapesti esemény során a résztvevők naponta 12 órán keresztül közösen imádkoztak és...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...