Civil percek #112 (2024.02.03)

Szerző: | 2024. január 31. | Hírek

Az Öveges József Tanáregylet alapító tagja, Lobmayer Imre piarista atya részére adományozott Ferenc pápa Benemerenti érdemérmet. Az elismerést a szerzetesnövendékek körültekintő és lelkiismeretes képzésében végzett több évtizedes szolgálatáért kapta Imre atya, aki 1990 óta tanít piarista tanárként. Az érdemérem átadására a rend budapesti tartományi székhelyén került sor.

Forrás

Február 5-én 6 órakor rendezik meg Györgypál Albert vértanú pap életéről szóló könyv bemutatóját Budapesten a Háló Közösségi és Kulturális Központban. A Nagybecskerek melletti Melencén született Györgypál Albert katekéta-pap, nagyváradi egyházmegyés lelkipásztor 33 éves korában hal vértanúhalált Nagyváradon. A fiatalon elhunyt papról Serfőző Levente atya írt könyvet, melynek címe: Rongyosan az Isten előtt. Az esten köszöntőt mond: Berta Tibor tábori püspök. A Háló Közösségi és Kulturális Központ Budapesten, a Semmelweis utca 4. szám alatt található.

Forrás

Történelmi vetélkedőt hirdet általános és középiskolásoknak a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Hungarikum Liget és a Lakiteleki Eötvös Iskola. „Az első magyar szent család: Szent István, Szent Imre, Boldog Gizella élete és kora” című csapatversenyben induló háromfős csapatok a feladatokat a Keresztény Élet február 11. és március 10. közötti számaiban találják meg. A legjobb csapatokat április 11. és 13-a között mérhetik össze tudásukat a Lakitelken megrendezésre kerülő középdöntőn és döntőn. Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. A feladatlapok elérhetők a Keresztény Élet, az Eötvös Iskola és a népfőiskola weboldalain.

Forrás

Február 25-e éjfélig lehet regisztrálni a Keresztény Orvostanhallgatók Találkozójára, melyet idén március 23-án rendez a SOTE Bibliakör a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. Ezen az eseményen egészségügyi hallgatók és frissen végzett egészségügyi dolgozók találkozhatnak egymással. A részletes program megtalálható SOTE Bibliakör és a társszervezők közösségi oldalain.

Forrás

Emberhalász Találkozót tartanak február 7-én este 6 órától Budapesten a 8. kerületi Horváth Mihály téri plébánián. Szeretettel várják a Városmisszió a korábban végzett szemináriumi tagjait és mindazokat, akik a misszió után érdeklődnek. Az alkalom témája a 10 éves jubileumát ünneplő Imádság Háza lelkülete lesz. Az esten lesz dicsőítés, tanítás és kiscsoportos beszélgetés. A közös együttlétet agapé zárja majd.

Forrás

A KEVE, azaz a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának honlapján olvasható Monday Mannájaban található friss cikk arra ösztönöz, hogy átgondoljuk jelenlegi munkakörülményeinket és azt, hogy hogyan értékeljük azokat. Az írás felhívja a figyelmet arra, hogy még a legjobb munka sem lehet tökéletes, mert mindig lesznek olyan dolgok, amelyeken változtatni szeretnénk. Fontos azonban az, emlékeztet a cikk, hogy hogyan teljesítünk a jelenlegi munkánkban, és hogy ez miként tükrözi Krisztus követését. A szerző azt javasolja, hogy tegyük fel magunknak a kérdést: Látszik rajtam a különbség? Tükrözi-e Krisztus világosságát a viselkedésem és hozzáállásom a munkahelyemen? A keve.org oldalon található Monday Manna nem csak üzletembereknek nyújt értékes olvasnivalót hétről hétre.

Forrás

Már 50ezren iratkoztatok fel az Ez az a nap! YouTube csatornánkra, ahol az Ez az a nap! dicsőítő rendezvényeinek felvételeit is megtalálhatják az érdeklődők. A több mint 1500 videó már közel 40 millió megtekintésnél jár. A folyamatosan bővülő oldal inspiráló prédikációkat, bizonyságtételeket és dicsőítő zenéket kínál az érdeklődők számára.

Forrás

Megjelent a KIDS, azaz a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének idei versenynaptára. Az év első versenye a Bereczky Judit emlékverseny volt, amelyet a Budapesti Piarista Gimnáziumban rendeztek meg január 27-én. A versenynaptár és minden információ a versenyekről az egyesület honlapján elérhető. A következő versenyre február 24-én kerül sor, amikor tornában mérik össze tudásukat és ügyességüket a diákok a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Forrás

Adás: 2024.02.03. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

A Zarándok Akadémia helyszíne a Pannonhalmi Apátság volt, ahol szakértők a zarándokturizmus jövőjét vitatták meg inspiráló környezetben.

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése a Katolikus Egyház részéről, kiemelve az emberi méltóság és gyermekvédelem fontosságát az erkölcsi tanításban.

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.