Civil percek #110 (2024.01.20.)

Szerző: | 2024. január 16. | Hírek

A debreceni Sziklára Épített Ház Alapítvány hagyományához híven az elmúlt év végén is egy-egy gazdag karácsonyi édesség-csomaggal ajándékozta meg a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Iskolaközpont minden tanulóját, tanárát és dolgozóját. A karácsonyi ajándékokhoz egy alapítványi ösztöndíjrenszer is kapcsolódik, amely lehetőséget biztosít az alapítvány támogatói számára, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki a legjobb tanulmányi eredményt elért diákokkal.

Az Őrtüzek Imádság Háza 2024-ben is, minden hónap utolsó péntekén este 6-tól 7 óráig biztosít lehetőséget személyes közbenjáró imádságra. Aki imát szeretne kérni, a szoljuram@gmail.com e-mail címen jelezze, a szervezők ezután veszik fel a kapcsolatot az imát kérővel.

Forrás

2024-ben is folytatónak a KEVE Társaság, azaz a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának üzleti reggeli beszélgetései. A kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetéseket egy megadott téma mentén szervezik olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó vezetők és üzletemberek között, akik készek a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteiről eszmét cserélni. Az események helye ez alkalommal kivételesen nem a szentendrei Offline Center lesz, a részletekről tájékozódjanak a szervezet honlapján. A február 5-i alkalmon a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának szervezeti kultúrára gyakorolt hatásáról beszélgetnek majd. Az időpont változatlan, ezen a napon fél 8 és háromnegyed 8 között várják az érdeklődőket. Regisztrálni a keve.org weboldalon lehet.

Forrás

Négy év után újra megrendezik a 777 OFFLINE-t! A beszélgetősorozat január 23-i, este 6 órakor kezdődő Lelki évkezdés című eseményének Fábry Kornél püspök atya lesz a vendége. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ITK karán megrendezésre kerülő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a 777blog oldalán lehet. A kar Budapesten a 8. kerületben a Práter u. 50/A szám alatt található.

Forrás

Idén február 13-án, kedden délután 3 órakor nyitják meg a hetedik „40 Nap Az Életért” esemény Budapesten, a Hugonnai Vilma téren. A többnapos ima, böjt, békés jelenlét, amely dicsőítéssel és közös imával nyílik meg, február 14-től március 24-ig tart, naponta 7-től este 7 óráig. Idén Budapest mellett Debrecenben, Székesfehérváron, Vácott és Zalaegerszegen is lehet csatlakozni a 40 Nap Az Életért ima, böjt, békés jelenléthez. A szervezők önkénteseket is keresnek a napi 12 órás szolgálat biztosításához.

Forrás

A Hídépítők Egyesülete 13 éve minden évben egy-egy Nepomuki Szent János szobrot állít az országban. Idén az újonnan épült Ipoly-hídhoz keres már meglévő, felújításra szoruló szobrot, amelyet a helyreállítás után állítana fel. Az egyesület azt kéri, hogy aki tud ilyen szoborról, jelezze az orosz.karoly@hid.hu email címen.

A hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő „Házasság Hete” rendezvénysorozat keretében idén különleges eseményre kerül sor Budapest szívében. A „Szólj Be a Papnak” című interaktív fórumot a Scruton V.P. helyszínen rendezik meg, ahol a résztvevők a modern családi élet kihívásait vitathatják meg. A rendezvény fő témája a család és házasság aktualitásai, különös tekintettel arra, hogy milyen szerepet játszanak a társadalmi nyomás, a kedvezményes hitelek, és a lelkészek tanácsai a családalapításban. A beszélgetés során érintik a gyermekvállalás dilemmáit, a házasság tartósságát és a szingliség modern társadalmi helyzetét. Meghívott vendégek: Csűrös-Varga Vanda, református lelkész és családterapeuta, Kocsis Tamás, görögkatolikus pap és Sterczer Hilda, hegymászó és a Hópárduc Alapítvány vezetője. Ez az esemény a 17. Házasság Hetének részeként zajlik, melynek idei mottója: „Állandó megújulásban”. A Scruton Budapesten az 5. kerületben Veres Pálné u. 12. szám alatt található.

Forrás

Gyógyító Lelkigyakorlatot indít az albertfalvi Új Szív Közösség február 15-től május 2-ig. Az alkalmakat nagyhét kivételével csütörtökönként tartják a Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Templomban este fél 7 és 9 óra között. Várják mindazok jelentkezését, akik már elvégezték a Szentlélek szemináriumot, illetve gyakorló katolikusok és vágynak arra, hogy az Úr Jézus gyógyulást hozzon belső sebeire. Jelentkezési határidő: február 11. A templom a 11. kerületben, a Bartók Béla út 149 szám alatt található. Jelentkezési lap megtalálható a Tanítványok.hu oldalon is.

Forrás Alfa hírek hírlevél

Alpha bemutatónap tart ma az Országos Lelkipásztori Intézetben január 20-án háromnegyed 9-től. A szervezők várják mindazokat, akik még soha nem voltak vagy már régen vettek részt Alphán. Lehetőség van közösségből másokkal együtt érkezni, illetve azokat a korábbi alphás résztvevőket is szeretettel fogadják, akik szívesen indítanának csoportot. Az Országos Lelkipásztori Intézet Budapesten, a 6. kerületben a Városligeti fasor 42. szám alatt található.

Forrás

Adás: 2024.01.20. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

A Zarándok Akadémia helyszíne a Pannonhalmi Apátság volt, ahol szakértők a zarándokturizmus jövőjét vitatták meg inspiráló környezetben.

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése a Katolikus Egyház részéről, kiemelve az emberi méltóság és gyermekvédelem fontosságát az erkölcsi tanításban.

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.