Civil percek #109 (2024.01.13.)

Szerző: | 2024. január 09. | Hírek

Négy év után újra megrendezik a 777 OFFLINE-t! A beszélgetősorozat január 23-i, este 6 órakor kezdődő Lelki évkezdés című eseményének Fábry Kornél püspök atya lesz a vendége. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ITK karán megrendezésre kerülő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a 777blog oldalán lehet. A kar Budapesten a 8. kerületben a Práter u. 50/A szám alatt található.

Forrás

Az Élő Kövek hálózat nemzetközi on-line közösségi imaalkalmakat tart kéthetente vasárnap esténként a Viator Egyesület zoom szobájában. A Katolikus Egyház hivatalos esti imádsága, a vesperás adja az alkalmak keretét, zsoltárokkal és bibliai szövegekkel; ezt egészítik ki minden alkalommal valamilyen téma mentén választott műalkotással és lelki gondolatokkal, kérdésekkel. A résztvevők kis csoportban oszthatják meg egymással az adott témával kapcsolatos gondolataikat, tapasztalataikat; s a különféle szövegrészeket más-más nyelven imádkozhatják. A fő nyelv mindig az angol. Az alkalmakat minden hó első és harmadik vasárnapján tartják, este 7 órától. Az érdeklődők további információt találnak az imaalkalmakról a Viator Egyesület honlapján.

Forrás

Bibliai témájú országos rajzversenyt hirdet 6-tól 15 éves korú gyermekek számára a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ. A versenyen „Mózes és Jézus a Szentírásban” témában készült rajz-, festőművészeti vagy egyéb vizuáltechnikai megoldással készült pályaművel lehet jelentkezni önállóan vagy közösségben. Az alkotásokat március 31-ig várják. A verseny végén értékes nyereményeket osztanak ki az első 5 helyezett között, illetve 3 különdíj is gazdára talál, emellett a legjobb pályázó közösség is elismerésben részesül majd. A teljes kiírás a nekikk.hu oldalon olvasható.

Forrás

Közösségi lelki napot tart az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség január 14-én, reggel fél 10-től a Szent II. János Pál Iskolaközpontban. A lelki nap szentmisével kezdődik, melyet a Faragó András atya mutat be, majd Kunszabó Zoltán diakónus buzdításával folytatódik a program. Az iskolaközpontban Budapesten a 11. kerületben a Mezőkövesd utca 10. szám alatt található.

Forrás

Január 19-én „Elköteleződés: szolgaság és kötöttség, vagy a teljes élet lehetősége?” címmel rendezi meg idei első budapesti találkozóját a Háló Egyesület. A fél 5-kor kezdődő eseményre várnak minden érdeklődőt. Részletek és jelentkezési lehetőség a Háló Egyesület facebook oldalán található.

Forrás

Alpha bemutatónap lesz január 20-án az Országos Lelkipásztori Intézetben háromnegyed 9-től. A szervezők várják mindazokat, akik még soha nem voltak vagy már régen vettek részt Alphán. Lehetőség van közösségből másokkal együtt érkezni, illetve azokat a korábbi alphás résztvevőket is szeretettel fogadják, akik szívesen indítanának csoportot. Az Országos Lelkipásztori Intézet Budapesten, a 6. kerületben a Városligeti fasor 42. szám alatt található.

Forrás

Az Új élet Krisztusban kurzus indul Csóton 18 és 25 év közötti fiatalokat számára február 16-án. A résztvevők a háromnapos színes, pörgős, meglepetésekkel teli hétvégén élhetik át Istennel való kapcsolatukat. A kurzusra a Szent András Evangelizációs Iskola weboldalán kell jelentkezni február 9-ig.

Forrás

A Pannonhalmi Főapátságban rendezik meg február 2 és 3-a között a III. Zarándokakadémiát, azaz a Szakrális-Spirituális Turisztikai Látogatómenedzsment Műhelytalálkozót. A szakmai előadások, műhelymunka és kerekasztal beszélgetés mellett a résztvevők vezetett templomlátogatáson, koncerten, közös imádságokon vehetnek részt. Jelentkezni január 28-ig lehet a Zarándokakadémia honlapján.

Forrás

A Családok Jézusban Katolikus Közösség számos inspiráló programot kínál 2024-ben, beleértve a jegyespárok házasságra való felkészítését, csoportos jegyesoktatást, személyre szabott jegyeskísérést, és hétvégi lelkigyakorlatokat. A programok változatos helyszíneken kerülnek megrendezésre, és mind a fiatalok, mind a családosok számára kapcsolat-gazdagító lehetőségeket kínálnak. További részletek és a jelentkezési lehetőség megtalálható a Családok Jézusban Katolikus Közösség weboldalán.

Forrás

Adás: 2024.01.13. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

A Zarándok Akadémia helyszíne a Pannonhalmi Apátság volt, ahol szakértők a zarándokturizmus jövőjét vitatták meg inspiráló környezetben.

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése a Katolikus Egyház részéről, kiemelve az emberi méltóság és gyermekvédelem fontosságát az erkölcsi tanításban.

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.