Civil percek #102 (2023.11.25.)

Szerző: | 2023. november 24. | Hírek

Vízió hétvégét szervez a Szent András Evangelizációs Iskola november 24-e és 26-a között az A! Generáció ifjúsági képzés résztvevőinek. A hétvége célja, hogy segítséget nyújt kialakítani a fiataloknak személyes víziójukat saját életükről és szolgálatukról. A program vezérigéje: „Uram, mutasd meg nekem útjaidat.”

Forrás

Krisztus Király ünnepe alkalmából november 26-án, vasárnap délután 4 órára várnak minden Regnum Christi tagot és barátot a Szent II. János Pál Iskolaközpont dísztermébe. Az ünnepi program szentmisével kezdődik, 6 órától pedig a Tartományi Káptalan élményeiről terveznek beszélgetést a szervezők. Az iskola a 11. kerületben, a Mezőkövesd út 10. szám alatt található.

Forrás

7 ötlet, hogy több keresztény legyen Magyarországon címmel jelent meg október 18-án a 777blog felhívása, amiről november 27-én este 6 órakor élőben lehet kérdezni Martí Zoltánt a Háló Közösségi és Kulturális Központban. A beszélgetés vendégei lesznek még Makláry Ákos görögkatolikus parókus és Koncz András egyházi fejlesztő. Regisztrálni a 72tanitvany.hu oldal Események menüpontjában tudnak az érdeklődők.

Szintén a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom oldalán lehet regisztrálni arra a beszélgetésre, ahol Fischl Vilmos és Tálas András elemzik a gázai konfliktust. „Mi és miért történik Gázában, és merre tartanak az események?  Vannak-e részigazságok terror és ellencsapások, túszok és civil áldozatok között? Mit mond a keresztény erkölcstan háborúról és békéről egy ilyen helyzetben?” – ezek és ezekhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a résztvevők a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartandó beszélgetésen november 29-én este 6 órakor.

Forrás

November 29-én mutatják be Szenthatározó – Tájak szentjei, szentek tájai a Kárpát-medencében című könyvet a Pesti Vigadó Fogadótermében délután 4 órakor. A szervezők kérik, hogy részvételi szándékot a nemedi.boglarka@pagonyiroda.hu e-mail címen november 27-ig jelezze, aki részt szeretne venni a bemutatón.

December 1-jén, péntek este 6 órakor rendezik meg a KEVE Társaság hagyományos adventi koncertjét. A Budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban Kéringer László és a Praetorius Kamarakórus lép fel. A koncertre a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és támogatói jegyeket a keve.org weboldalon lehet vásárolni.

Forrás

A függőségekről szól december 4-én a Szólj be a papnak! idei utolsó estje. Ezen az alkalom megtudhatjuk, hogy mint gondol egy református püspök, egy humorista és egy alkoholizmusból kigyógyult katolikus pap az alkohol, internet, drog, párkapcsolat, vallás, humor okozta függőségekről. Az est vendégei Balog Zoltán, református püspök; Fazekas György, római katolikus pap és Kovács András Péter, humorista. Az időpont december 4-e este 7 óra, a helyszín A Grund a 8. kerültben a Nagytemplom utcában.

Forrás

December 12-én mutatják be A Remény Tüze jótékonysági musicalt Pécsett. A koncert az Ez az a nap! közreműködésével online is követhető lesz. A teljes jegybevétel a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény javára ajánlják fel a rendezők. További információ az ezazanap.hu oldalon olvasható.

Forrás

A 17. Piarista Szalon következő estjét december 14-én, csütörtökön este fél 6-tól tartják a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Dísztermében. A „Tisztelet a néhai miniszterelnök emléke előtt” elnevezésű sorozat negyedik részének témája: Antall József politikai öröksége áll a 21. században. Az előadások és a beszélgetések lehetőséget adnak a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék és megértsék Antall József politikai hagyatékát. A terem befogadóképessége miatt az esemény regisztrációköteles, regisztrálni a piaristaszalon@mpdsz.piarista.hu címre írt levéllel lehet, illetve a 06 70 391 4359 telefonszámon. A szervezők kérik, hogy csak azok jelentkezzenek, akik valóban el is jönnek az estre.

Forrás

Elhangzott a Magyar Katolikus Rádióban 2023. 11. 25. 9:50.

Felolvasta: Harcsik Róbert

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek #115 (2024.02.24)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

Zarándok Akadémia 3 – ÚTON

A Zarándok Akadémia helyszíne a Pannonhalmi Apátság volt, ahol szakértők a zarándokturizmus jövőjét vitatták meg inspiráló környezetben.

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése

A pedofília megítélése a Katolikus Egyház részéről, kiemelve az emberi méltóság és gyermekvédelem fontosságát az erkölcsi tanításban.

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek #114 (2024.02.17)

Civil percek: a hit alapú civil szervezetek és lelkiségi mozgalmak hírei egy helyen forrásmegjelölésekkel.