Civil percek #101 (2023.11.18.)

Szerző: | 2023. november 16. | Hírek

Kaposvár adott otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös rendezvényének, amely a „Teremtett világ és az emberi élet tisztelete” címmel zajlott a püspöki székházban november 9-én. Az eseményen Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, Keresztes Ilona újságíró, az Együtt az Életért Egyesület alelnöke, valamint Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ elnöke keresztény szemszögből vitatták meg az aktuális közéleti kérdéseket, különös tekintettel a teremtett világgal és az emberi élettel kapcsolatos kérdéseket.

Forrás

A Dr. Batthyány-Strattmann László Orvoskör Közhasznú Egyesület november 17-én, pénteken délután 5 órakor tartotta összejövetelét a Szent Imre Házban. A Batthyány himnusz és ima után Dr. Zámolyi Károly a Szent Korona-tanról, valamint Dr. Kárász Nóra „Én utam, én Istenem” címmel tartott előadást. Az egyesület híreit követően ima zárta az eseményt.

Forrás

A napokban készült el a márciusiban megrendezett „Párban az önismeret útján” elnevezésű program videóösszefoglalója. A KétIgen Alapítvány programja mindazoknak szól, akik szeretnék jobban megismerik önmagukat, és szeretnének jobban rálátni saját páros működésükre vagy megerősödni egy életszakaszváltás előtt. Az alkalmak során a párok jobban megismerik önmagukat a párkapcsolatuk tükrében és részletgazdag képet kapnak kapcsolatuk erőforrásairól, különleges képességeiről – ezáltal elősegítve a kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb párkapcsolatok létrejöttét.

Forrás

December 15-ig lehet csatlakozni a Mécses Szeretetszolgálat akciójához, amiben karácsonyi csomagokkal kívánják örömtelivé tenni a börtönben élők karácsonyát. A csomagokhoz pénzadományt, jókívánságot, verset, imát, bátorító szavakat várnak, amit anonim módon juttat el a szeretetszolgálat a fogvatartottaknak. Üzeneteket postán a 1325 Budapest, Postafiók 391-es címre vagy emailben a mecsesbp@gmail.com e-mailre várják.

Forrás: Mécses Szeretetszolgálat

A Dr. Batthyány-Strattmann László Orvoskör Közhasznú Egyesület meghirdeti a „Boldog László Ösztöndíj Pályázatot”, amely célja a szellemi és lelki örökség megőrzése és a betegek iránti gondoskodás és segítségnyújtás előmozdítása. A pályázat azoknak az államilag elismert magyar egészségügyi felsőoktatási intézmények teljes nappali egységes osztatlan képzésben részt vevő orvostanhallgatóknak szól, akik legalább háromszor vettek részt az egyesület által szervezett programokon és legalább egy beszámolót tartottak. A pályázat beadási határideje november 30., és a nyerteseket december 20-ig értesítik. A pályázathoz szükséges dokumentumok közé tartozik az aktív hallgatói jogviszony valamint a tanulmányi eredmény igazolása, ajánlások és motivációs levél. A pályázat benyújtásának módjáról és részletekről az egyesület facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás

November 18-án délután 4 órakor tartja szokásos, a motoros szezont lezáró, és az egész évért hálát adó istentiszteletét a Magyar Keresztény Motorosok Közössége a 18. kerületi, Cziffra György utca 132. szám alatt található baptista gyülekezeti teremben.

Forrás

Az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért mondanak szentmisét november 18-én délután 4 órakor a Margit körúti Ferences Plébániatemplomban. A requiem házigazdája, Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója.

Forrás

Gyermekek és fiatalok imája lesz a békéért a Budapesti Szent István Bazilikában november 18-án, szombaton este 7 órától. Az imát Mohos Gábor püspök atya vezeti. Az ima végén egyenként püspöki áldást ad minden jelen lévő gyermeknek és fiatalnak, testi és lelki gyógyulásukért imádkozva.

Forrás: Emmanuel Közösség

November 20-án hétfőn este Ádám Miklós atya lesz a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Mérnökkörének vendége este 6-tól a HÁLÓ Közösségi és Kulturális Központban. Az Esztergomi Hittudományi Főiskola fiatal oktatója a szentírásról tart előadást az érdeklődőknek. Az esemény nyitott, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Forrás

Elhangzott a Magyar Katolikus Rádióban 2023. 11. 18. 9:50.

Felolvasta: Harcsik Róbert

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

„Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek” címmel nyílt fotókiállítás május 17-én délután 5 órakor a Hírös Agora Előcsarnokában, Kecskeméten. A megnyitóbeszédet Dr. Berényi Tivadar, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kecskeméti Csoportjának elnöke...