Civil percek #114 (2024.02.17)

Szerző: | 2024. február 15. | Hírek

„Lélekképek” címmel interaktív térként nyílik meg a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely következő kiállítása. A tárlaton a műhely művészeinek alkotásai lelki mélységek és magasságok világába kalauzolják a látogatókat. A húsvéti felkészülés jegyében válogatott művek az Agóra Veszprém Kulturális Központ kiállítótermében tekinthetők meg február 17-e és március 28-a között. A megnyitóra február 17-én este 6 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Imaláncot indított a Mária Országa Imaközösség február 14-ével. Arra kérnek minden jószándékú, hazája iránt elkötelezett, igaz magyar ember, hogy húsvétig a déli harangszó idején imádkozzon Magyarországért, a magyar nemzetért, a lelki megújulásunkért. “Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, áldd meg Magyarországot, Boldogasszony Anyánk, őrizd nemzetünket!”

Forrás

Az Emmánuel Közösség február 17-én este 7 órától a Ciszterci Nővérek vezetésével imádkozik a békéért a Szent István Bazilikában. Mindenkit szeretettel várnak erre az alkalomra.

Forrás

Mátészalkán, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban tekinthető meg a KÁMME Alapítvány Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek című fotókiállítása február 20-a és március 5-e között. A kiállítást Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese nyitja meg február 20-án este 6 órakor.

Forrás

Február 20-án, kedden este 6 órától Papp Miklós görögkatolikus pap, morálteológus lesz a 777 Offline vendége. A Pázmány ITK-n megrendezésre beszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 777blog oldalán lehet. Az egész rendezvény a résztvevők kérdéseitekről szól majd, tehát mindenféle megkötés és tabu nélkül lehet kérdezni ezen az estén. Az eseményről nem lesz élő közvetítés.

Forrás

Melocco Jánosra, a katolikus újságírás mártírjára emlékezik február 22-én, halálának 73. évfordulóján a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége. A Kossuth Lajos utcában a Pesti Ferences Templom falán található emléktáblájánál a mártír újságíró családja és a MAKÚSZ helyez el koszorút délután 5 órakor.

Február 25-e éjfélig lehet regisztrálni a Keresztény Orvostanhallgatók Találkozójára, melyet idén március 23-án rendez a SOTE Bibliakör a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. Ezen az eseményen egészségügyi hallgatók és frissen végzett egészségügyi dolgozók találkozhatnak egymással. A részletes program megtalálható SOTE Bibliakör és a társszervezők közösségi oldalain.

Forrás

Nemzetközi Vezetői Konferencia lesz március 22-én és 23-án Budapesten. A kétnapos eseményen világhírű vezetők és vezetéssel foglalkozó szakemberek mondják el gondolataikat a keresztény vezetés titkairól, adnak segítséget és bátorítást a hallgatóságnak. Részelteket a GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Forrás

Március 30-ig lehet jelentkezni a Magyar Continental Singers induló nyári turnéinak csoportjaiba. Várják énekesek, zenészek, színészek, technikusok és segítők jelentkezését. Ugyancsak várják azok leveleit, akik a saját településükön szeretnék vendégül látni az együttest. Részletek megtalálhatók az énekegyüttes honlapján és közösségi oldalain.

Forrás

Bibliai témájú országos rajzversenyt hirdetett 6-tól 15 éves korú gyermekek számára a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ. A versenyen „Mózes és Jézus a Szentírásban” témában készült rajz-, festőművészeti vagy egyéb vizuáltechnikai megoldással készült pályaművel lehet jelentkezni önállóan vagy közösségben. Az alkotásokat március 31-ig várják. A verseny végén értékes nyereményeket osztanak ki az első 5 helyezett között, illetve 3 különdíj is gazdára talál, emellett a legjobb pályázó közösség is elismerésben részesül majd. A teljes kiírás a nekikk.hu oldalon olvasható.

Forrás

Adás: 2024.02.17. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...