Civil percek #108 (2024.01.06.)

Szerző: | 2024. január 03. | Hírek

Adventi időben, december 7-én érkezett Makóra a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös országos programsorozata, a KÉSZ-fórum. A Maros-parti városban szervezett rendezvény középpontjában az egyház és az állam kapcsolata, a kereszténydemokrácia felelőssége állt, mégis alapvető emberi értékek forrásáról volt szó és arról az elkötelezettségről, amellyel ma ezeket meg kell védeni. Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke és beszélgetőtársai Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezető-helyettese, valamint Kacsoh Dániel, a mandiner.hu főszerkesztő-helyettese keresték az izgalmas kérdésekre a válaszokat.

Forrás

Bibliai témájú országos rajzversenyt hirdet 6-tól 15 éves korú gyermekek számára a NEKIKK, azaz a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ. A versenyen „Mózes és Jézus a Szentírásban” témában készült rajz-, festőművészeti vagy egyéb vizuáltechnikai megoldással készült pályaművel lehet jelentkezni önállóan vagy közösségben. Az alkotásokat március 31-ig várják. A verseny végén értékes nyereményeket osztanak ki az első 5 helyezett között, illetve 3 különdíj is gazdára talál, emellett a legjobb pályázó közösség is elismerésben részesül majd. A teljes kiírás a nekikk.hu oldalon olvasható.

Forrás

2024-ben is folytatónak a KEVE Társaság, azaz a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának üzleti reggeli beszélgetései. A kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetéseket egy megadott téma mentén szervezik olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó vezetők és üzletemberek között, akik készek a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteiről eszmét cserélni. Az események helye Szentendre Offline Center, az első alkalom január 8-a lesz, amikor a vezetési stílus megválasztásáról lesz szó. Ezen a napon fél 8 és háromnegyed 8 között várják az érdeklődőket. Regisztrálni a keve.org weboldalon lehet.

Forrás

Alpha bemutatónap lesz január 20-án az Országos Lelkipásztori Intézetben háromnegyed 9-től. A szervezők várják mindazokat, akik még soha nem voltak vagy már régen vettek részt Alphán. Lehetőség van közösségből másokkal együtt érkezni, illetve azokat a korábbi alphás résztvevőket is szeretettel fogadják, akik szívesen indítanának csoportot. Az Országos Lelkipásztori Intézet Budapesten, a 6. kerületben a Városligeti fasor 42. szám alatt található.

Forrás

Az Új élet Krisztusban kurzus indul Csóton 18 és 25 év közötti fiatalokat számára február 16-án. A résztvevők a háromnapos színes, pörgős, meglepetésekkel teli hétvégén élhetik át Istennel való kapcsolatukat. A kurzusra a Szent András Evangelizációs Iskola weboldalán kell jelentkezni február 9-ig.

Forrás

A Családok Jézusban Katolikus Közösség számos inspiráló programot kínál 2024-ben, beleértve a jegyespárok házasságra való felkészítését, csoportos jegyesoktatást, személyre szabott jegyeskísérést, és hétvégi lelkigyakorlatokat. A programok változatos helyszíneken kerülnek megrendezésre, és mind a fiatalok, mind a családosok számára kínálnak kapcsolat-gazdagító lehetőségeket. További részletek és a jelentkezési lehetőség megtalálható a Családok Jézusban Katolikus Közösség weboldalán.

Forrás

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület 2022 tavasza és 2023 novembere között a Zöld Út Konzorcium tagjaként helyi teremtésvédelmi körök létrehozásának és működésének elősegítésében vállalt szerepet. Ezek a csoportok aktívan tevékenykedtek a teremtett világ védelme érdekében, különös figyelmet fordítva a hulladékkezelésre, hulladékcsökkentésre és a körforgásos gazdaság elveinek népszerűsítésére. A projekt keretében szemléletformáló foglalkozásokat, tudásátadó és programsorozatokat valósítottak meg. Emellett két új weboldal is létrejött, melyek a közösségek környezetvédelmi tevékenységét segítik, és a projekt során több mint tucatnyi aktív teremtésvédelmi munkát végző közösséggel sikerült kapcsolatot létesíteni.

Adás: 2024.01.06. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...