Civil percek #107 (2023.12.30.)

Szerző: | 2023. december 27. | Hírek

Az Antall József Baráti Társaság, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár, valamint a Magyar Piarista Diákszövetség közösen tisztelgett Antall József emléke előtt december 12-én a Fiumei Úti Sírkertben. A gyertyagyújtás mellett, a résztvevők elhelyezhették koszorúikat és virágaikat a sírnál, így fejezve ki tiszteletüket és elismerésüket 30 éve elhunyt első szabadon választott miniszterelnök életműve és öröksége előtt.

Erdő Péter bíboros is részt vett a hallássérültek szentmiséjén Budapesten, ahol a hallássérültek pasztorációjának 50. évfordulóját ünnepelték. A szertartást hangzó beszéddel és jelnyelven tartották. A főpásztor szentbeszédében Krisztus közelségét és támogatását hangsúlyozta az élet nehézségeiben, valamint arra buzdította a híveket, hogy bátran vallják meg hitüket. A szentmise végén Erdő Péter bíboros kiemelte: „Különös dolog kezd megvalósulni. A hallássérült-pasztoráció eleveníti az egész plébániai közösségi életét. Itt otthonra leltek a hallássérültek, és együttesen segítik egymást az előrehaladásban Krisztus útján.” A közösség a Virág Benedek Házban folytatta az ünneplést. A hallássérült-pasztoráció fő törekvése, hogy a közösségépítés segítségével válaszoljon a hallássérültek életét gyakorta megnehezítő magányra, elszigetelődésre.

Forrás

Szenteste napjától január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig látják vendégül Kecskemét város szegényeit az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha épületében. A december 24-ei ebédosztás alkalmával a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot és narancsot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével.

Forrás

Idén január 1-én is megtartja hagyományos Újévi motorozását a Magyar Keresztény Motorosok Közössége. Az indulás délben lesz a Nyugati térről és a Duna budapesti szakaszát átívelő hidakat érinti majd.

Forrás

A soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban három együttes előadásában csendül fel a „Jézus” című Musical-oratórium. A lenyűgöző koncertet 2024. január 6-án rendezik meg délután 4 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

2024-ben is folytatónak a KEVE Társaság, azaz a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának üzleti reggeli beszélgetései. A kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetéseket egy megadott téma mentén szervezik olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó vezetők és üzletemberek között, akik készek a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteiről eszmét cserélni. Az események helye Szentendre Offline Center, az első alkalom január 8-a lesz, amikor a vezetési stílus megválasztásáról lesz szó. Ezen a napon fél 8 és háromnegyed 8 között várják az érdeklődőket. Regisztrálni a keve.org weboldalon lehet.

Forrás

A KétIgen Alapítvány 2024-es programjai változatos, a párkapcsolatok gazdagítására és az önismeret elmélyítésére összpontosító programot kínálnak a házaspároknak. Az események között található Randiest pároknak, ahol a résztvevők párkapcsolat-gazdagító esteken vehetnek részt, valamint az „Egy nap egymásért – Szülők leszünk?!” című workshop, ami a leendő szülőknek szól. Emellett a „Párban az önismeret útján” sorozat és a két modulos Csoportos műhelyek jó lehetőséget kínálnak a személyiségfejlesztésre és kommunikációra. További információk és időpontok megtalálhatók a KétIgen Alapítvány honlapján.

Forrás

Már elérhetők a közeljövőre tervezett MÉCS családközösségek programjai is. Február 2-tól 4-ig fiatal pároknak, február 16-tól 18-ig házasoknak szerveznek MÉCS Napokat. Március 8-tól 10-ig pedig az Eucharisztiáról szóló programra várják az érdeklődőket. Bővebb információ és jelentkezési lehetőség a mecshonlap.hu oldalon található.

Forrás

Adás: 2023.12.30. 9:50

A szerzőről

A Tanítványok.hu oldal a hit alapú civil szervezetek, lelkiségi mozgalmak és közösség híroldala; az Egyház társadalmi tanításával kapcsolatos cikkek gyűjtőhelye és publikációs felület keresztény lelkületű írások alkotóinak.

Legfrisebb

Civil percek #123 (2024.05.11)

Civil percek #123 (2024.05.11)

„Karrier vagy anyaság – szükségszerű a választás?” címmel tartották meg a Szólj be a papnak! májusi alkalmát a belvárosi Scrutonban, ahol Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Hajdúné Tóth Lívia református lelkipásztor, és Tornya Erika Sacré Coeur nővér...

Civil percek #122 (2024.05.04)

Civil percek #122 (2024.05.04)

Fenntarthatósági tábort szervez a Mária Rádió Alapítvány Terényben augusztus 21-26 között. A tábor célja, hogy a 15 és 20 év közötti korosztályt közelebb hozza az élet valódi értékeihez és a fenntartható életmódhoz. A táborban a gyakorlati és elméleti foglalkozások...

Civil percek #121 (2024.04.27)

Civil percek #121 (2024.04.27)

Önkéntes segítők jelentkezését várják a 2024-es HEGY Keresztény Gólyatábor csapatába. Az augusztus 5 és 10-e között megrendezésre kerülő táborba olyan 19-25 év közötti helyszíni önkénteseket jelentkezését várják, akik kedvet éreznek magukban kiscsoportok vezetésére,...

Civil percek #124 (2024.05.18)

Civil percek #124 (2024.05.18)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége április 26 és 28-a között tartotta éves küldöttgyűlését Balassagyarmaton, amelyen egyben a szervezet alapításának 35. évfordulójáról is megemlékeztek. Az eseményen a Keresztény Értelmiségi Kör, valamint a beregszászi és...